Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica | Fandíme filmu
CinemArt
Ve věku 81 zemřel známý slovenský herec, proslavený snímky jako Tři veteráni či Srdečný pozdrav ze Zeměkoule.

Včera nečekaně zemřel Milan Lasica, slovenský herec, velmi dobře známý i českému publiku. Lasica vystupoval v Bratislavě s orchestrem Bratislava Hot Serenaders, kde se oslavovalo 30. výročí založení orchestru a 20. výročí Lasicovy spolupráce s orchestrem. Umělec přímo na pódiu zkolaboval a už se jej nepodařilo oživit. Šlo o náhlou srdeční příhodu. Bylo mu 81 let.

Lasica se narodil na Slovensku v roce 1940, ve Zvolenu. Na divadelní fakultě Vysoké školy múzických umění v Bratislavě vystudoval dramaturgii. Ještě během studií začal vystupovat a postupně byl členem Divadla na korze v Bratislavě, divadla Večerní Brno, Nové scény v Bratislavě nebo Štúdia S, kde se stal uměleckým ředitelem. Krom hraní se věnoval dramaturgii, psal dramata, knihy, zpíval, tvořil komediální dvojici s Juliem Satinským V roce 2003 mu český prezident Václav Havel udělil Medaili za zásluhy.

Ve filmu začal Lasica hrát v roce 1961, kdy se objevil ve snímku Vždy možno začať. Mezi jeho nejvýraznější snímky patří Sladké hry minulého léta (1969) od Juraje Herze, sci-fi komedie Srdečný pozdrav ze Zeměkoule (1982), pohádka Tři veteráni (1983), Devět kruhů pekla (1989), Saturnin (1994), Výchova dívek v Čechách (1997), Pasti, pasti, pastičky (1998) nebo Obsluhoval jsem anglického krále (2006).

Lasica byl dvakrát ženatý a měl dvě děti. Upřímnou soustrast pozůstalým a čest jeho památce.

Na titulce jeden z posledních Lasicových filmů Jak jsme hráli čáru

Zdroj: SME

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest