Marvel už neupisuje svoje herce na dlouhé roky dopředu

Marvel už neupisuje svoje herce na dlouhé roky dopředu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Časům smluv na devět filmů dopředu zřejmě odzvonilo.

Marvel od začátku dělal věci jinak. Pustil se do natáčení filmů v době, kdy mu vůbec nepatřila práva na postavy, jež tenkrát byly považovány za populární (X-Men, Spider-Man…). Založil si vlastní studio, namísto toho, aby postavy dál licencoval zkušeným vydavatelským domům. Začal jednotlivé hrdiny propojovat mezi sebou. A také do velké části rolí obsadil relativně neozkoušené (Chris Hemsworth) nebo vyloženě rizikové (Robert Downey Jr.) herce. Ty si potom vesměs pojistil na mnoho let dopředu.

Dohody byly v té době opravdu netradiční. Představitelé hlavních rolí jako Chris Evans (Captain America) nebo Mark Ruffalo (Hulk) se zcela běžně upisovali na šest filmů dopředu. Samuel L. Jackson (Nick Fury) podepsal smlouvu na devět filmů, stejně jako Sebastian Stan (Winter Soldier). Tenkrát to znělo naprosto šílené. Filmoví herci se takhle dopředu neupisovali, navíc si nikdo nedokázal představit, že by se postavy vrátily tolikrát, bylo to zcela bezprecedentní. Tenkrát se ukázalo, že herci takhle dlouho skutečně potřeba budou.

Když byl teď šéf studia Kevin Feige na dlouhé smlouvy tázán v rozhovoru pro The Hollywood Reporter, tak uvedl, že v současnosti je situace hodně rozmanitá. Liší se projekt od projektu, herec od herce. Obecně studio sází na odlišnou strategii, kdy se nesnaží herce ke spolupráci nutit dlouhými kontrakty, ale prostě je přesvědčit, že stojí za to být součástí filmového světa Marvelu, že to s sebou nese nové zajímavé příležitosti.

Že přístup funguje, už se potvrdilo. Elizabeth Olsen, Tom Hiddleston či Chris Hemsworth smlouvy na další roky dopředu neměli, přesto se všichni vrátili. WandaVision opravdu dala Elizabeth příležitost zakusit v roli Wand Maximoff něco úplně nového a podobně na tom byl i Hiddleston v Lokim. Hemsworthův Thor: Love and Thuder prozatím vypadá jako další porce šílené zábavy Taiky Waititiho. Model tedy opravdu zjevně funguje. Marvel nutí pro herce připravovat kreativně zajímavé příležitosti a zájem díky kratším smlouvám mají už i osobnosti, které se jinak dříve bály toho, že by byly studiu uvázané příliš dlouho a marvelovkám se proto vyhýbaly.

Zdá se tedy, že vše funguje, zajímaví herci i zajímavé projekty se hrnou a nezdá se, že bychom kteroukoliv z důležitých figur měli předčasně ztratit. Tak vzhůru k pestrým zítřkům.

Zdroje: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest