Kosmonaut z Čech: Adam Sandler má v Česku dotočeno

Kosmonaut z Čech: Adam Sandler má v Česku dotočeno | Fandíme filmu
Johan Reck
Zobrazit další 1 obrázek
Americký film podle románu od autora českého původu dokončil českou část natáčení.

Román Jaroslava Kalfaře Kosmonaut z Čech vyšel nejprve v angličtině a za mořem sklidil poměrně slušné ohlasy. Dokonce tak slušné, že se látka nakonec dočkala zfilmování. Pro Netflix knížku zadaptoval Johan Reck, jenž se skvěle zapsal seriálem Černobyl. Navíc si našel exkluzivní obsazení, když mu v hlavních rolích hrají Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano, Isabella Rossellini a Kunal Nayyar.

Část adaptace se točila v New Yorku a část tady v Česku. Místní část natáčení skončila minulý týden, přičemž tu zahraniční filmaři strávili většinu června. Režisér se rozloučil slovy díků, kdy pochválil i český štáb:

Je tu povinné uslzené zvolání ‚padla poslední klapka‘ pro Kosmonauta z Čech. Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano, Kunal Nayyar, Isabella Rossellini, Michael Parets, Ben Ormand, Barry Bernardi, Max Silva, Ian Bricke, Lisa Nishimura, Colby Day, Jakob Ihre, Jan Houllevigue, Catherine George, Mariella Comitini, Jakub Dvořak, Matt Sloan a Richard Stammers si zaslouží nehynoucí lásku. Náš newyorský i český štáb zůstanou navždy v mých srdcích.“.

Hrdinou románu z roku 2017 je Jakub Procházka, český kosmonaut, který je vyslán na osmnáctiměsíční cestu k planetě Venuši, aby prozkoumal záhadný vesmírný prach. Rozpadá se mu jeho pozemský život a on sám se v pustém vesmíru cítí čím dál více osamělý. Společnost mu dělá pouze pavoukovitá mimozemská bytost, kterou nalezne ve své lodi. Vede s ní četné filozofické debaty a časem si k ní vytvoří i emocionální pouto.

Zdroje: Johan Reck, Stillking Films

Galerie: 2

Kosmonaut z Čech: Adam Sandler má v Česku dotočeno | Fandíme filmu Kosmonaut z Čech: Adam Sandler má v Česku dotočeno | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest