Podle šéfa Marvelu zatím pandemie způsobila v univerzu jednu výraznější změnu

Podle šéfa Marvelu zatím pandemie způsobila v univerzu jednu výraznější změnu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Kvůli pandemii se zásadně měnilo pořadí jednotlivých marvelovek. Na jejich obsah to podle Kevina Feigeho vliv vesměs nemělo.

Příspěvek obsahuje drobné spoilery pro Black Widow.

Před rokem udeřila pandemie koronaviru a pro Hollywood to znamenalo řadu změn. Pro většinu studií vesměs ekonomických a praktických. Premiéry se odkládaly nebo přesouvaly do online distribuce, měnila se finanční strategie. U Marvelu situaci trochu komplikuje skutečnost, že jsou jednotlivé příběhy více či méně provázané.

Tím pádem s počátkem pandemie vyvstala otázka, zda lze jednotlivé filmy a minisérie libovolně posouvat, anebo panují jistá omezení v tom, v jakém pořadí si musí všechny novinky odbýt premiéru. Nakonec se pořadí měnilo. Původně měla být uvedena jako první Black Widow, pak měla následovat vůbec první marvelovská minisérie, The Falcon and The Winter Soldier. Na tu měli navázat Eternals, pak měl přijít čas Shang-Chiho, potom byla v pořadí WandaVision, následně Doctor Strange in the Multiverse of Madness a pak teprve Loki.

Reálné pořadí bylo nakonec úplně jiné. Kina byla dlouho zavřená, takže přednost dostaly minisérie. A přerušené natáčení v důsledku pandemických opatření způsobilo, že jako první šla na řadu WandaVision. Následovala série The Falcon and the Winter Soldier, potom dorazil Loki, za krátko uvidíme Black Widow, pak Shang-Chiho, teprve potom Eternals a po něm Spider-Mana: Bez domova. Ten vzniká ve spolupráci se studiem Sony, takže v původních výhledech Marvelu zahrnutý nebyl, nicméně se jeden čas s jeho uvedením počítalo na termín mezi Doctorem Strangem 2 a Lokim.

Jak sami vidíte, došlo k docela zásadním posunům. Přičemž některé z nich působí opravdu výrazně. Pokud měl být Loki uvedený až po Doctoru Strangeovi, tak by se mohlo zdát, že ať už se v něm semele cokoliv, nemělo by to přímo vyústit v události Doctora Strange 2. Ten se na druhou stranu mezitím přepisoval úplně od nuly, takže leccos může být jinak. A stejně tak platí, že aktuálně se zdá, že by měl Doctor Strange navázat na Spider-Mana: Bez domova, zatímco původně bylo pořadí opačné.

Došlo tedy k nějakým změnám vyloženě v důsledku pandemie? Vypadá to, že nakonec ne, že se zřejmě odehrály pouze takové změny, ke kterým by muselo dojít tak či tak. Alespoň to tedy vyplývá z toho, co řekl šéf Marvelu Kevin Feige v rozhovoru pro On The Red Carpet. V tom uvedl, že se kvůli pandemii v rámci příběhů čtvrté fáze vlastně změnila jedna jediná věc. K jednomu odhalení došlo v The Falcon and The Winter Soldier, ale původně se s ním počítalo do Black Widow.

Feige nechtěl být konkrétní, pouze řekl, že na diváky The Falcon and the Winter Soldier čeká v Black Widow překvápko. Podle informací, které se dostaly na veřejnost už v dubnu, je oním překvapením postava Val, již v TFATWS ztvárnila Julia Louis-Dreyfus. Ta byla odhalená jako mocná zákulisní hráčka americké politiky, tajných služeb a armády. A roli zjevně tedy má i v Black Widow. Zajímavé je nicméně spíš to, že v tuhle chvíli jde podle Feigeho o jediný vliv, který měla pandemie na kontinuitu Marvel Cinematic Universe. Věříte mu?

Foto: The Falcon and The Winter Soldier

Zdroj: OnTheRedCarpet

Galerie: 3

Podle šéfa Marvelu zatím pandemie způsobila v univerzu jednu výraznější změnu | Fandíme filmu Podle šéfa Marvelu zatím pandemie způsobila v univerzu jednu výraznější změnu | Fandíme filmu Podle šéfa Marvelu zatím pandemie způsobila v univerzu jednu výraznější změnu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest