Marvel se v dalších filmech může vydat do minulosti, přítomnosti či budoucnosti

Marvel se v dalších filmech může vydat do minulosti, přítomnosti či budoucnosti | Fandíme filmu
Marvel Studios
Připravte si svoje časoprostorové pasy, marvelovská pohraniční policie vám je může při dalších cestách kdykoliv zkontrolovat.

Aktuálně Marvel po delší době uvádí to kin celovečerní film. Black Widow. Premiéra je už tak blízko, že jsme se dočkali prvních ohlasů. Kritici komentovali i skutečnost, že se film odehrává v minulosti, konkrétně mezi událostmi Civil War a Infinity War. Někteří recenzenti uvádějí, že cesta do minulosti měla své opodstatnění, jiní naopak měli pocit, že přijít se sólovým filmem Black Widow v momentě, kdy je postava v hlavní kontinuitě mrtvá, je přeci jen trochu pozdě. Co je v tuhle chvíli zásadní informace je to, že ať už se nám výsledek líbí nebo ne, do minulosti zřejmě necestujeme naposledy.

Dotázaný na to byl Kevin Feige, šéf Marvelu. K tématu řekl: „V případě Ntashy, jejího příběhu a tohoto konkrétního filmu jde o specifickou situaci. Nicméně u všech našich postav existuje možnost, že budeme zkoumat jejich přítomnost, minulost i budoucnost...“

Feige je samozřejmě „politik“ a pokud to jen trochu jde, nikdy nic zcela nevyloučí nebo nepotvrdí. Zároveň má pravdu v tom, že zrovna u Natashy šlo o trochu specifický případ. Na druhou stranu další odskoky příběhů v čase opravdu nevylučuje a je pravda, že už jsme nějaké viděli. Když to vezmeme chronologicky, tak v minulosti se odehrávaly už snímky Captain America: První Avenger, Captain Marvel a Black Widow. Naopak třeba první Strážci Galaxie se odehrávali o několik let napřed oproti ostatním filmům té doby. A společně s Endgame poskočil do blízké budoucnosti celý filmový svět Marvelu (do roku 2023) a prozatím všechny následující filmy a minisérie se odehrávaly ještě většinou o několik měsíců později.

Mohlo by se ale stát, že se v nějakém příběhu podíváme po celou dobu jeho trvání do skutečně vzdálené budoucnosti? U těch momentálně připravovaných to vyloženě nevypadá. Loki ve druhé epizodě nakrátko nakoukl do roku 2050 a není vyloučeno, že bude v čase skákat dál. Stejně tak u Doctor Strange in the Multiverse of Madness asi nelze vyloučit, že snímek bude rozlítaný všemi směry. Ant-Man and the Wasp: Quantumania je samozřejmě úzce napojený na kvantovou říši, kde se pojmy jako čas a prostor dost komplikují. Navíc záporákem snímku bude Kang Dobyvatel, což je v komiksech postava, pochází z daleké budoucnosti. V komiksech je také provázaný s Fantastickou čtyřkou, která si sama často zahrává s různými portály a dalšími vědeckými vychytávkami. Takže i v tomto snímku by asi byl pro nějaké krátké nakouknutí do budoucnosti prostor.

Pokud se ale bavíme vyloženě o zasazení celého jednoho filmu do daleko budoucnosti, tak tam už k tomu potřebujeme opravdu zásadní důvod, protože to s sebou nese řadu nepraktických okolností -hrdina je v tu ránu odtržený od všech ostatních a musíte přijít na způsob, jak jej propojit se zbytkem avengerovského univerza (plně samostatné filmy/série Marvel prostě netočí). A také najednou musíte dávat o to větší pozor na skutečnost, že všechny další příběhy, které natočíte, musejí svým způsobem k tomu jednomu budoucímu směřovat (nebo jej minimálně nepopírat). Komplikací je zkrátka dost, takže benefit zasazení příběhu do daleké budoucnosti musí být velký. Myslíte, že nějaký takový Marvel objeví?

Foto: Marvel

Zdroj: Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest