Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru

Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu
Hex Studios
Zobrazit dalších 7 obrázků
Akční fantasy novinka si bere inspiraci v Conanovi či Excaliburu.

Když se v dnešní době řekne filmová fantasy, většině diváků vytane před očima několik různých variant: Velkofilm ve stylu Pána prstenů. Politické drama inspirované Hrou o trůny. Nebo nějaká verze příběhů zaměřených primárně na mladší diváky. Je tu ale část publika, kterému chybějí špinavé akční fantasy řežby, jaké v knižním světě představoval Barbar Conan a ve filmu třeba Excalibur Johna Boormana.

Mezi nadšence pro přesně takový typ filmů patří i režisér Lawrie Brewster, který připravuje novinku Dragon Knight. Ta slibuje přinést divákům draky, hrdiny, epické bitvy, ale i nějaký relevantní odkaz na problémy současné společnosti. Příběh je zasazený do dystopické země Agonos, kde se osamělý rytíř musí vydat na výpravu, v níž má zachránit svět před rostoucím zlem. Příběh má působit nadčasově, ale zároveň je původní, nejde o žádnou adaptaci.

Režisér Brewster se dušuje, že přinese ostrou zábavu, která nechá vzpomenout na jeho hororové kořeny. Dosud natočil nepříliš dobře hodnocené snímky Lord of Tears či The Unkindness of Ravens. V obsazení chybí jakákoliv známá jména. Ve filmu vystoupí Joanne Garnet, Emily Louise Knutsson, Megan Tremethick, Michael Daviot, Ryan Livingstone, Regan Walker a Jock Ferguson.

Snímek je do velké míry dílem nadšenců a počítá s premiérou ještě v letošním roce. Momentálně se tvůrci snaží na Kick-Starteru vybrat necelých 100 tisíc dolarů (zhruba polovina splněna), aby mohli nabídnout filmové triky na co nejvyšší úrovni. Určitě tedy nemůžeme čekat tak velký zážitek, jako nabízel třeba právě zmiňovaný Excalibur, na druhou stranu se musí nechat, že snímek rozhodně vypadá o poznání lépe, než naprostá většina podobných srdečních projektů a osobně jsem viděl už i celovečerní filmy natočené v komerčním hollywoodském prostředí, které měly ambici někde na videotrhu vydělávat peníze a vypadaly při tom podstatně hůř. Takže minimálně za snahu zaslouží tvůrci palec nahoru.

Podklady a foto: Hex Studios

Galerie: 8

Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu Dragon Knight: Dračí pocta klasickým fantasy v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest