Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku

Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 8 obrázků
Příští velká marvelovka má první ohlasy lehce rozpačité, ale o skvělé postavy nepřijdeme.

Tak se to konečně blíží. Po dlouhé dvouleté přestávce bude do kin uveden další celovečerní Marvel film. Naposledy měl tuhle poctu Spider-Man: Daleko od Domova koncem června 2019. Pak měly přijít další filmy v roce 2020, ale vše se kvůli pandemii koronaviru odsouvalo a odsouvalo. Teď 8. července dorazí do našich kin s definitivní platností Black Widow. To, že se snímek nebude nadále odsouvat je dané od chvíle, kdy byla ohlášená souběžná premiéra v kinech a na platformě Disney+. A teď už se skutečně na uvedení filmu zbrojí ve velkém, když Marvel Black Widow pustil americkým novinářům.

Máme tu tím pádem první ohlasy. Jako vždy platí, že v téhle vlně se prakticky nikdy nesetkáte s vyloženě tvrdou kritikou. Studia si jednak pečlivě vybírají, koho na několikatýdenní předpremiéry pustí, ale také sami novináři se jistě v řadě případů „autocenzurují“ a hovoří dost opatrně, aby byli na podobné exkluzivní předpremiéry pozvaní i příště. Stejně smějí v prvotních tweetech napsat jen pár řádků, takže vlastně není takový problém vybrat jen to, co se vám na filmu líbilo a to negativní zatím příliš neřešit.

Přesto se nemůžu zbavit pocitu, že v případě Black Widow jsou reakce lehce rozpačité. Jistě, těch nadšených je stále spousta, ale negativní názory tentokrát zaznívají. Řada kritiků uvádí, že snímek začíná fajn, ale ve třetím aktu (ve finále) ztrácí dech, začíná být poněkud zmatečný nebo se snad dokonce rozpadá. Jiní novináři zase hovoří o tom, že Black Widow jde trošku s křížkem po funuse. Hrdinka je mrtvá, příběh marvelovského univerza se posunul někam dál, k odhalování nových světů (Eternals) či zkoumání zákonitostí samé reality (Loki). Podle téhle části novinářů by to Black Widow daleko víc slušelo, kdyby přišla alespoň o pět let dříve, nebo kdyby byla natočená jako minisérie a bylo tak víc prostoru pro charakterní momenty.

Ačkoliv spousta recenzentů chválí akci, jiní zase píší, že je jí prostě „hodně“ a zas tak převratná není. A pak je tu ještě klasická kritika záporáka. Taskmaster by měl patřit mezi málo výrazné marvelovské antagonisty, jakých jsme v minulosti potkali už spoustu. Zvlášť v boji se prý příliš nepředvede a všechno podstatné jsme prakticky už viděli v trailerech.

Zároveň ale platí, že pakliže je záporák málo rozkreslený, u hrdinů to platí přesně naopak. V tomhle směru se i ti nejkritičtější novináři shodují na tom, že obsazení kladných postav je skvělé a táhne snímek dopředu. Samotná Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) je možná trochu méně výrazná než by si zasloužila, protože už jsme ji zkrátka potkali mnohokrát a trochu ji zastiňují nové postavy, které zatím neznáme. Zároveň by ale měla být Scarlett v hlavní roli stále fajn a měla by skvěle fungovat v kombinaci s Yelenou Belovou v podání Florence Pugh.

To je další žena, která si prošla programem Černých vdov a spolu s Natashou je pojí sesterské pouto, kdy se neustále popichují, ale zároveň se zjevně mají rády. Yelena je podle všeho vynikající, krade si snímek místy pro sebe, a pokud se stane novou ústřední Black Widow, jak fanoušci spekulují, máme se na co těšit. Rodinná dynamika by obecně měla být ve filmu hodně cítit, nechybí vřelost, srdíčko a humor. Ten zajišťuje především David Harbour jako Red Guardian, ruská obdoba Captaina Ameriky a hodně zábavná postava, kterou by si většina z nás měla užít.

Krom velké chvály postav je také většinou novinářů skutečně chválená akce, která by se měla dost držet při zemi (ale zároveň být rozmáchlejší než cokoliv, co jsme viděli v The Falcon and The Winter Soldier) a nejvíc připomínat z dosavadních marvelovek asi Captaina Ameriku: Návrat prvního Avengera. Celkově pak má snímek mít nádech bondovek, Mission: Impossible či filmů s Jasonem Bournem. Film odpovídá na řadu zapeklitých otázek z minulosti Marvel Universe a také připravuje půdu pro některé věci budoucí. Sečteno podtrženo, i když části novinářů film přišel spíše průměrný, vše nasvědčuje tomu, že nás čeká přinejmenším marvelovský standard a jako obvykle sympatické postavy, se kterými prostě budeme mít chuť trávit čas.

PS: Ve snímku je titulková scéna, takže po skončení nikam nechoďte.

V akčním špionážním thrilleru Black Widow od Marvel Studios se musí Natasha Romanoff, alias Černá vdova, vypořádat se svou temnou minulostí a nebezpečným spiknutím, které se na její minulost váže. Je pronásledovaná silami, které se ve snaze dostihnout ji nezastaví před ničím. Přesto se musí Natasha popasovat se svojí špiónskou minulostí a vazbami, které zpřetrhala dávno před tím, než se z ní stal Avenger. Scénář filmu napsali Eric Pearson, Jac Schaeffer a Ned Benson. Režíruje Cate Shortland. V hlavní roli se vrací Scarlett Johansson. Dále hrají O-T Fagbenle, Florence Pugh, David Harbour a Rachel Weiss. Česká a slovenská premiéra jsou stanoveny na 8. 7. 2021.

Zdroje: Erik Davis, Germain Lussier, Brandon Davis, The Illuminerdi, Josh Wilding, Steve Weintraub, Umberto Gonzalez, H. Tran Bui, Charles Murphy, Charles Villanueva, Fico Cangiano, Mike Ryan

Galerie: 9

Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu Black Widow: První ohlasy na příští filmovou marvelovku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest