Ten: Schwarzeneggerova sólovka byla přejmenována

Ten: Schwarzeneggerova sólovka byla přejmenována | Fandíme filmu
Nečeká nás Ten, ale zřejmě Sabotáž! Plus podrobnější informace k synopsi akčního thrilleru Davida Ayera, včetně první "neoficiální" reakce.

Tak z The Tomb je Escape Plan a z Ten je pravděpodobně Sabotage. Těžko říci, proč došlo v tomto případě ke změně, když název krásně odkazoval na jeden z tematických zdrojů filmu, detektivní román Ten Little Indians (Deset malých černoušků) z pera legendární britské spisovatelky Agathy Christie. Lamentovat nad rozhodnutím hollywoodských hlavounů je asi zbytečné, přičemž nám nezbývá nic jiného než změnu prostě a jednoduše akceptovat. Mnohem zajímavější jsou však bližší informace k ději a současně první reakce, kterou poskytnul jeden z vyvolených diváků serveru ExpendablesPremiere, jenž byl přítomen jedné z prvních uzavřených projekcí. !Dál čtěte jen na vlastní nebezpečí, může se objevit nějaký ten spoiler!

Snímek začíná příjezdem speciální policejní jednotky ke skrýši jistého drogového kartelu. Týmu šéfuje Arnold Schwarzenegger alias Breacher, který je velezkušeným a ostříleným veteránem s legendární minulostí. Následuje akcí nabité obsazení budovy, při němž je nalezena hromada peněz z obchodu s drogami. Členové komanda se rozhodnou malinko si přilepšit a deset milionů stopí pro sebe. Následně se změní perspektiva snímání, když sledujeme "živé" nahrávky z výslechů jednotlivých členů jednotky. Mezitím se též seznamujeme s dvojicí policistů, kteří vyšetřují zmizení dcerky rasistického rodičovského páru. Breacherův tým zatím čeká na rozhodnutí DEA, jimž se výsledky jejich nedávné mise příliš nepozdávají. Nicméně jsou opětovně uvedeni do aktivní služby, což se rozhodnou společně oslavit. Krátce poté však začnou jeden po druhém umírat. V tuto chvíli se policisté, jež se zabývali případem zmizelé dívenky, dostanou k případu "Breacher" a začnou rozkrývat všechny stopy a tajemství. Celý film je pak prostoupen "live" záběry z výslechů. Více o příběhu fanoušek nepověděl, ale podělil se s námi o svoje pocity.

Zdroj hovoří o "nejrealističtějším filmu", jaký kdy Schwarzenegger natočil a lze vcelku pohodlně vycítit, že Konečná nebyla z jeho pohledu zrovna velké terno. V tomto případě prý Arnie působí mnohem přirozenějším a konzistentnějším dojmem, ačkoliv vždycky byl a dost možná i bude tak trošku "herecké dřevo". Současně zdůrazňuje, že akce sice je dostatek, ale celkově se spíše jedná o kriminální drama s thrillerovými prvky (dokonce užívá i termín "mystery"). Nicméně se nemáme čeho obávat, poněvadž akce a násilí je skutečně dost a navíc jde o velmi intenzivní a kvalitně zpracované sekvence. Rovněž dialogy jsou dobře napsané, což lze říci i o vhodně vymodelovaných charakterech, které ve filmu vystupují. Režisér David Ayer přirozeně znovu užil ruční kamery, tudíž se jistě můžeme těšit na jeho nezaměnitelný styl i tentokrát.

Tak jak? Těšíte se?

Zdroj: ExpendablesPremiere

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest