Pán prstenů: Nový film zvěční Válku Rohirů

Pán prstenů: Nový film zvěční Válku Rohirů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 2 obrázky
Snímek The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim představí krvavou historii Helmova žlebu.

Nečekaná zpráva zasáhla internet: Vzniká nový film ze světa Pána prstenů, který bude provázaný s trilogií Petera Jacksona. Momentálně se pozornost většiny fanoušků upírá na chystaný seriál od Amazon Prime Video, který přinese nové příběhy zasazené stovky let před události původních Tolkienových románů. Studio Warner Bros. je ale zřejmě odhodlané Středozemi ještě trochu podojit, protože chystá vlastní výlet do historie.

Snímek nazvaný The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Pán prstenů: Válka Rohirů) nás seznámí s dosud nevyjevenou historií Helmova žlebu. Nepůjde o klasický hraný film, ale o snímek animovaný v japonském stylu anime. Film má vyprávět „dosud nevyřčený příběh pevnosti Helmův žleb. Bude zasazený do krví nasáklých časů, kdy žila jedna z nejvýraznějších osobností Středozemě – mocný král Rohanu Helm Kladivo. Ponoříme se do legendární bitvy, která pomáhala formovat Středozem a připravila půdu pro epická dobrodružství, jež přivedla k životu trilogie Pána prstenů.“

Režíruje Kenji Kamiyama (Blade Runner: Black Lotus and Ghost in the Shell: Stand Alone Complex), scénář píší Jeffrey Addiss a Will Matthews (Temný krystal: Věk vzdoru ) a kreativní poradkyní je Philippa Boyens, jedna z autorek scénáře trilogie Pána prstenů a Hobita. Přípravy by měly začít co nevidět, aktuálně se hledají herci, kteří namluví ústřední role.

Abyste měli bližší představu, co zhruba bychom od snímku mohli čekat, tak česká Wikipedie píše o vládě Helma Kladiva následující:

Helm Kladivo (vláda 2741 – 2759), syn Gramův, byl nejslavnějším králem Rohanu a posledním z první řady rohanských panovníků. Narodil se roku 2691 a králem se stal po smrti svého otce Grama v roce 2741. Dostal se do sporu se svým mocným příbuzným Frecou, který si brzy začal činit nároky na trůn. Král Helm jej v jednom sporu zabil ranou pěstí a jeho syna Wulfa s jeho nejbližšími příbuznými vykázal ze země. Rok 2758 byl pro Rohan rokem pohromy. Z východu do země vtrhli mocné síly Vrchovců vedené Wulfem. Ten rok byl Gondor napaden několika flotilami umbarských korzárů a tak Gondorští nemohli Rohanům přijít na pomoc. Navíc se část korzárů vylodila také v ústí Želíze a připojila se k nepřátelům Rohanu. Rohirové vedení králem Helmem byli poraženi a zatlačeni do hor. Většina přeživších včetně krále Helma se ukryla v pevnosti Hláska, která byla od té doby známa jako Helmův žleb. Wulf dobyl Edoras, při jehož obraně padnul i Helmův syn Haleth, usadil se v Meduseldu a začal se nazývat králem Rohanu. Dlouhá zima trvající od listopadu 2758 do března 2759 způsobila Rohirům i jejich nepřátelům obrovské ztráty. Obležení Helmova žlebu král Helm Kladivo nepřežil. S koncem zimy přišlo velké tání a synu Helmovy sestry Hildy Fréaláfovi se podařilo s několika věrnými překvapit a zabít Wulfa v Meduseldu a dobýt Edoras.

Foto je ilustrační, z filmu Pán prstenů: Dvě věže (Warner Bros.)

Zdroj: Slashfilm

Galerie: 3

Pán prstenů: Nový film zvěční Válku Rohirů | Fandíme filmu Pán prstenů: Nový film zvěční Válku Rohirů | Fandíme filmu Pán prstenů: Nový film zvěční Válku Rohirů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest