Indiana Jones 5 se má točit kolem vesmírných závodů

Indiana Jones 5 se má točit kolem vesmírných závodů | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Objevily se první podrobnosti o zápletce pátého Indiany Jonese. O slovo se opět hlásí nacisté.

V létě se po letech odkladů začne natáčet Indiana Jones 5. Postupně se dozvídáme, kdo si ve snímku vedle Harrisona Forda zahraje, u nikoho z herců však nebylo odhaleno, jakou roli ztvární a vůbec nic nevíme ani o zápletce filmu. Dosud jsme pouze tušili, že by se mohl odehrávat v 60. letech minulého století. Teď se snad konečně dočkáváme dalších podrobností.

Ty s odkazem na zákulisní zdroje přináší server The Illuminerdi. Snímek je prý skutečně zasazený do 60. let, do doby, kdy se NASA pokoušela dostat člověka na Měsíc. Vypadá to, že se scénář volně inspiruje skutečným projektem Paperclip, tedy iniciativou, která verbovala po druhé světové válce do amerických služeb nacistické vědce, kteří měli pomoci vyhrát závody ve zbrojení se Sovětským svazem. Kupříkladu Wernher von Braun pomáhal vyvinout rakety Saturn V, klíčové pro program Apollo.

Nedávno obsazený Mads Mikkelsen by měl hrát právě jednoho takového nacistického vědce, přiděleného na práci pro NASA a program Apollo. Madsova postava je označována jako záporák filmu, zřejmě tedy v NASA bude usilovat o nějaký podraz. Herečka Shaunette Renee Wilson ve filmu hraje agentku CIA, jež má na vědce dohlížet. Ve snímku se má objevit také zlá brutální zabijačka, jež má spolupracovat s Mikkelsenem. Roli údajně odmítla Scarlett Johansson.

Indiana Jones si vždy liboval v mýtech a legendách. Konspirační teorie tvrdí, že nacističtí vědci v NASA pomáhali vyvíjet létající talíře. Mohl by se snímek vydat právě tímhle směrem? To ukáže až čas. Zatím dejte vědět do komentářů, zda se vám zamlouvá představa, že by se měl Indy ve svém 5. dobrodružství motat kolem NASA a opět se střetnout s nacisty. Existuje také možnost, že jsou informace serveru The Illuminerdi nepřesné, tak snad brzy bude jasněji - natáčení snímku má začít za několik týdnů.

Indiana Jones 5 znovu představí Harrisona Forda jako populárního lovce pokladů, jenž se 28. 7. 2022 po čtrnáctileté pauze ještě jednou vrátí, aby (zřejmě) uzavřel současnou sérii dobrodružných příběhů. Režíruje James Mangold. Dále hrají Phoebe Waller-Bridge, Thomas Kretschmann, Mads Mikkelsen, Boyd Holrook a Shaunette Renée Wilson. Hudbu složí John Williams.

Zdroj: The Illuminerdi

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest