Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady

Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nová upoutávka představuje dlouhověké bytosti z kosmu, které byly nápomocny zrodu lidské civilizace.

Svět Marvelu je tak provázaný, že se od úplně prvotních filmů nestává příliš často, že do kin míří film, jehož návaznost na ostatní projekty je skutečně minimální. V Captain Marvel vystupovala řada postav z předchozích filmů, Ant-Man měl alespoň hostujícího Falcona, Black Panther se poprvé představil v Captain America: Civil War, stejně jako Spider-Man. Strážci Galaxie si neodpustili návštěvu Thanose a i opravdu hodně samostatný Doctor Strange se alespoň odehrával z větší části v New Yorku a ústřední postavu řada diváků znala díky komiksům či animovaným seriálům.

Eternals jsou pro většinu diváků úplně novým teritoriem. Jejich komiksy nejsou mezi širší veřejností příliš známé, v dalších médiích nedostávají tolik prostoru jako třeba Avengers nebo X-Meni. Žádná z postav rozsáhlého obsazení nám dosud nebyla představena v jiném filmu a nejde o typické marvelovské hrdiny. Obvykle se setkáváme se smrtelníky, kteří dostanou do vínku zvláštní schopnosti, nebo s nadlidmi, kteří mají úplně stejné osobní slabiny, jako obyčejní lidé. Eternals jsou starobylé vesmírné bytosti, které přišly před mnoha tisíciletími. Vyzařuje z nich stoicismus a vznešenost.

Po tom, co jsme z jejich snímku před časem viděli prvních pár záběrů, je tu konečně regulérní teaser trailer, který film představuje o něco blíž. Sledujeme přílet Eternalů na Zemi, jejich první interakci s lidmi a dozvídáme se, že lidstvu pomáhali nenápadně v jeho rozvoji, ale naplno do jeho záležitostí nikdy nezasahovali. V traileru je naznačeno, že Eternalové kvůli tomu mohli jen jen smutně přihlížet mnoha trpkým ranám, které lidstvo postihly, nemluvě o tom, jaké průšvihy se na Zemi řítily v dosavadních marvelovských filmech. Když to všechno nechalo Eternaly v klidu, tak nová hrozba musí být skutečně kolosální.

První upoutávka zatím neprozrazuje nic o tom, jaký úkol před hrdiny stojí, ale alespoň ukazuje nádech celého filmu. Z upoutávky je rozhodně cítit určitý poetický nádech, který je vlastní filmům režisérky Chloe Zhao. Prozatím se zdá, že by snímek mohl mít menší množství humoru, než je pro Marvel typické a celý snímek působí jako rozmáchlý epos, jako velkolepá sci-fi, která touží v divácích vyvolat údiv. Závěrečný vtípek pak připomíná, že přeci jen jde o snímek provázaný se světem Avengers. Uvidíme, co si pro nás propagační kampaň připraví dál, zatím dejte v komentářích vědět, jak na vás první teaser trailer působí.

Dole v galerii najdete obrázky a nový plakát, jenž odhaluje, že do snímku byl do blíže neurčené role obsazený Gil Birmingham.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích se objeví Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 4. listopadu 2021.

Podklady a foto: Marvel Studios

Galerie: 6

Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu Eternals: První trailer pro novou marvelovku je tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest