Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů

Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Podrobnější představení nás blíže seznamuje s Eternaly, jejich světem, jejich příběhem a jejich obávanými nepřáteli. Informace, obrázky.

Na novou marvelovku Eternals jsme hodně zvědaví, protože nás podle všeho čeká výrazně odlišný filmový zážitek. Režisérka Chloe Zhao si udělala jméno na nezávislé scéně a její novinka Nomadland je pravidelně řazená mezi nejlepší filmy roku 2020. Z dostupných informací víme, že se Eternals daleko víc než je u Marvelu zvykem točili v exteriérech a herečka Gemma Chan pro The Hollywood Reporter uvedla, že se točilo podstatně méně před modrým pozadím, než když pro studio točila snímek Captain Marvel.

Samotná Zhao se během autorské debaty pořádané magazínem Variety rozpovídala o tom, co autorskou režisérku jako je ona vlákalo do spárů marvelovské mašiny. Chloe tvrdí, že fanynkou Marvelu byla už dlouhou dobu a lákala ji spolupráce s kreativním týmem, který studio řídí. Hodně ji baví vytvářet nové světy a k tomu v Eternals dostala velkou příležitost. Marvel vytvořil bohatý vesmír a ji lákalo do něj vstoupit a zjistit, co v něm svede. Udržet jakéhosi marvelovského ducha a zároveň zpracovat komiksový příběh dosud neviděným způsobem, pro ni bylo výzvou.

Jaký ten nový komiksový příběh vlastně bude, nám poodhaluje nově zveřejněné představení jednotlivých postav, které se k nám dostalo skrze společnost Redwolf, zaměřenou na prodej brandovaného zboží, jako jsou nejrůznější trička apod. K popisům jednotlivým hrdinů přidáváme nejnovější fotky figurek, které ukazují, jak jednotliví Eternalové budou ve filmu vypadat.

Ikaris (Richard Madden) je taktickým velitelem týmu, je to ten nejmocnější Eternal, který ostatní ochraňuje. Má silnou morálku, charisma a je laskavý. Je nesmírně silný, létá a z očí mu šlehají paprsky energie. Po staletích se na Zemi vracejí monstrózní Devianti a Ikaris se snaží sjednotit roztroušené Eternaly, aby společně hrozbu zastavili.

Sersi (Gemma Chan) má ze všech Eternalů největší slabost pro lidstvo. S chutí pracuje jako kurátorka v muzeu a ochraňuje lidi od nebezpečných Deviantů. Dokáže ovládat hmotu a měnit podobu libovolného neživého materiálu, kterého se dotkne. Po celá staletí je zamilovaná do Ikarise a pomáhá mu sjednotit Eternaly pro jejich poslední misi.

Ajak (Salma Hayek) je duchovní vůdkyní Eternalů. Její moudrost pomáhala tým vést od té doby, co dorazil na Zemi ze svojí domovské planety, aby ochránil lidi od Deviantů a pomohl lidstvu vybudovat civilizaci, jakou má dnes. Ajak je schopnou léčitelkou a dokáže komunikovat s božskými obry, Celestialy.

Phastos (Brian Tyree Henry) je nadaný vynálezce. Pokud dostane dostatek materiálu, dokáže stvořit cokoliv by mu vytanulo na mysl. Během staletí pomáhal ukrytý ve stínech posouvat technologický pokrok lidstva.

Makkari (Lauren Ridloff) je nejrychlejší ženou ve vesmíru. S pomocí kosmické energie se dokáže pohybovat obří rychlostí, a tak pro Eternaly objevuje nové planety. Jako jediná mezi Eternaly je hluchá, díky čemuž na ni nemá vliv aerodynamický třesk, který doprovází její nadzvukový vesmírný běh.

Druig (Barry Keoghan) využívá kosmické energie k tomu, aby silou vůle ovládal mysl lidí. Od ostatních Eternalů se odloučil, protože nesouhlasil s tím jakým způsobem se k lidem během staletí stavěli. Je mocný, odměřený a občas je těžké rozpoznat, zda je spojenec nebo nepřítel.

Gilgamesh (Don Lee) je nejsilnější a nejlaskavější člen týmu. Po tom, co je dávná událost společně s Thenou odloučila od zbytku skupiny, se stal více či méně jejím partnerem. Dokáže si vytvořit silnou zbroj z kosmické energie. Je to neohrožený válečník, který se pro své střety s Devianty stal legendou.

Thena (Angelina Jolie) je neohrožená válečnice, která se na bojišti cítí lépe, než kdekoliv jinde. Dokáže využít kosmickou energii k tomu, aby si silou myšlenky stvořila libovolnou chladnou zbraň. Často je nevrlá a odtažitá, avšak s Gilgameshem utvořila zvláštní přátelství, které trvá již po staletí.

Kingo (Kumail Nanjiani) dokáže z rukou vysílat energetické výboje. Během staletí jej opojila chuť po slávě. V současnosti tak je slavnou bollywoodskou hvězdou. Svůj život v blahobytu a záři reflektorů je však nucený opustit, aby týmu pomohl odvrátit deviantskou hrozbu.

Sprite (Lia McHugh) vypadá jako dvanáctileté děvče a dovede vytvářet dokonalé iluze. Přátelí se se Sersi a je tak trochu unavená světem, protože lidé se k ní po staletí chovají jako k dítěti. Ve skutečnosti je daleko silnější a chytřejší než vypadá.

Zatím jen velmi málo bylo odhaleno Daneu Whitmanovi (Kit Harington), pozemšťanovi, který je v komiksech znám také jako Black Knight. A tajemní nadále zůstávají také monstrózní Devianti, úhlavní padouši filmu. Zatím nemáme žádné zprávy o tom, kdo by je měl hrát, nicméně nedávný hračkářský únik naznačuje, že by ve filmu Devianti mohly být bezmyšlenkovité stvůry. Nově nám je ukazují také chystané stavebnice Lego, i když v kostičkové formě je podoba monster samozřejmě jen přibližná. Lego znovu potvrzuje, že ve filmu bude vystupovat Celestial Arishem. Také se zdá, že by hrdinové mohli mít k dispozici vlastní vesmírnou loď. Stavebnice se jmenuje „Rise of Domo“. Nabízí se tedy otázka, co nebo kdo je Domo. Bude se tak ve filmu zkrátka jmenovat loď Eternalů? V komiksech byl Domo další Eternal, který byl zodpovědný vyspělé eternalské technologie a později také za kontaktování jednotlivých Eternalů, když bylo potřeba je sjednotit.

V komiksech jsou The Eternals dalším výtvorem Jacka Kirbyho, který je poprvé představil v roce 1976. Jedná se o uměle vytvořený národ, u jehož zrodu stáli tzv. Celestiálové, božské bytosti světa Marvelu. Eternaly Celestiálové stvořili na Zemi, z předvěké podoby člověka. Eternalové jsou dlouhověcí, téměř nezničitelní, mají nadlidské síly, silou vůle ovládají každou buňku svého těla a dovedou manipulovat kosmickou energií. Málo se ale rozmnožují a je jich konstantně poměrně nízký počet. Eternalové přísahali, že budou chránit smrtelníky před Devianty, což je další výtvor genetických hrátek Celestiálů. Devianti se od pradávna pokoušeli lidi zotročit a svou menší moc si vždy pokoušeli nahradit s pomocí technologických výdobytků.

Režisérkou filmu je Chloe Zhao, scénář napsali Matthew a Ryan Firpovi. V hlavních rolích hrají Richard Madden, Kit Harington, Gemma Chan, Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh, Barry Keoghan a Don Lee. Datum premiéry je stanovené na 5. listopadu 2021.

Zdroje: Variety, The Hollywood Reporter, Redwolf

Galerie: 5

Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu Eternals: Seznamte se s desítkou nových Marvel hrdinů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest