Muž z oceli 2 měl jako záporáka přinést Brainiaca

Muž z oceli 2 měl jako záporáka přinést Brainiaca | Fandíme filmu
Warner Bros.
Ještě než bylo rozhodnuto, že vznikne Batman v Superman, měl Zack Snyder s mužem z oceli jiné plány. Odhalil, jaké záporáky měla dvojka obsahovat.

Zack Snyder v nedávném rozhovoru přiznal, že jej vyloženě baví poňoukat fanoušky a vykládat jim o tom, co není a mohlo být. Tentokrát nepřišla na přetřes ani Justice League, ani nerealizovaná budoucnost, ale něco maličko jiného. Pro Bro Bible se režisér rozpovídal o tom, jaké měl plány pro Muže z oceli 2, který byl v plánu ještě předtím, než bylo rozhodnuto, že se z projektu stane Batman v Superman.

Snyder prozradil, že se interně debatovalo o tom, že záporákem bude Brainiac. Ten je jedním z nejslavnějších Supermanových oponentů a jak už jeho jméno napovídá, jedná se o naprostého génia. Takže nejen, že má sílu na úrovni Supermana, ale také ovládá telekinezi, telepatii, dokáže silou vůle kontrolovat stroje a dovede do nich přenést své vědomí. K dispozici má nepřeberné množství pokročilých technologií a armádu dronů. V některých instancích měla postava organické tělo, v jiných robotické. V komiksech Brainiac pochází z planety Colu, sbírá civilizace a chce si do své sbírky zmenšit i tu naši.

Když se o Brainiacovi objevovaly před lety nepotvrzené zákulisní zvěsti, tak se proslýchalo, že jej na Zemi měl přilákat stejný signál, jako předtím Zoda. Údajně se měl pokoušet získat genetický kodex pryptonské rasy, o který usiloval už předtím Zod. Tehdy se šuškalo, že by kodex měla mít v držení Kara Zor-El, alias Supermanova sestřenice, známá jako Supergirl.

O té v aktuální rozhovoru Snyder nic nezmínil, ale pro změnu hovořil o tom, že do děje ještě nějakým způsobem měli zasáhnout ti spojenci generála Zoda, kteří v prvním filmu nezemřeli. Podle Snydera je totiž důležité, aby měl Superman oponenty, kteří se mu dovedou rovnat v boji. Krom mimozemšťanů však měl ve snímku figurovat také Lex Luthor, který měl být ústřední Supermanovou nemesis. I bez Batmana by totiž i tak bylo velkým tématem filmu to, jak se svět staví k existenci vesmírného nadčlověka. A jak víme, Luthor je ve Snyderově světě proti Supermanově dost vysazený.

Na tyhle plány už ale nedojde. Nejen, že sám Snyder nakonec směřoval sérii jinam, ale v tuhle chvíli už se ani s tímhle směrem nepočítá. Jak víme, Warner Bros. hodlá obsadit nového, černošského Supermana. K tomu Snyder pro Radio Times řekl, že aktuálně už žádným způsobem neovlivňuje rozhodnutí ve filmovém světě DC, nicméně na první pohled na něj nový směr působí zajímavě. Volbu černošského Supermana vnímá jako „odvážnou, cool a zbytečně dlouho odkládanou“.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Bro Bible, Radio Times

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest