Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra

Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu
Pathé Distribution
Zobrazit dalších 9 obrázků
Zvrácený David Cronenberg, režisér filmů Moucha, Videodrome a Dějiny násilí, přináší nový sci-fi horor. V téhle budoucnosti byste žít nechtěli.

David Cronenberg patří mezi nejzajímavější hororové tvůrce. Nikdy nespadl do vod mainstreamu, vždy šel svou cestou a každý jeho projekt byl stoprocentně autorský. To samozřejmě nemusí být každému po chuti, vybudoval si ovšem jméno, které nelze přehlížet. Režisér snímků Moucha, Videodrome, Mrtvá zóna či Cosmopolis se po více než šesti letech vrací na režisérské křeslo a záda mu kryje opravdu hvězdné obsazení.

Letos v létě odstartuje v Řecku natáčení jeho nového snímku Zločiny budoucnosti (Crimes of the Future). Scénář napsal sám Cronenberg a jde tak o jeho první původní scénář od filmu eXistenZ z roku 1999. Hlavní roli si střihne Viggo Mortensen (Zelená kniha), který si zahrál i ve Východních příslibech, Dějinách násilí a Nebezpečné metodě. Dále si ve filmu zahrají Léa Seydoux, Kristen Stewart, Scott Speedman, Welket Bungué, Don McKellar a Lihi Kornowski. Herečky Seydoux a Stewart jsou velkým úlovkem, který by mohl nalákat širší publikum.

Na co se můžeme těšit? Snímek nás zavede do nepříliš vzdálené budoucnosti, ve které se lidstvo učí přizpůsobovat se svému syntetickému prostředí. Tato evoluce posouvá lidi mimo jejich přirozený stav do metamorfózy, jež mění jejich biologické složení. Zatímco někteří využívají neomezený potenciál transhumanismu, jiní se ho snaží kontrolovat. Tak či onak, Syndrom zrychlené evoluce se šíří rychle. Saul Tenser je oblíbený performer, který přijal Syndrom zrychlené evoluce a ve svém těle nechává klíčit nové nečekané orgány. Spolu se svým partnerem Capriceem změnil Tenser odebrání těchto orgánů na živou divadelní podívanou pro své věrné followery. Ale s ohledem na to, že si jej všimly vláda a jedná divná subkultura, bude muset zvážit, zda se do svého dosud nejvíc šokujícího představení skutečně pustí.

Ano, popis děje zní opravdu šíleně, přesně tak, jak byste od Cronenberga čekali. Bude to divné, brutální, zvrácené a plné praktických efektů. Zajímavostí je, že sám režisér již natočil snímek téhož názvu. Zločiny budoucnosti z roku 1970 jsou jeho druhým celovečerním projektem. Na rozdíl do nového filmu se v nich divák podíval do budoucnosti, kde nebyly žádné ženy. Croneberg tak netočí remake svého staršího filmu, ale jistě se bude inspirovat nějakými motivy a fanoušci tak budou moci objevovat paralely mezi oběma filmy. Těšíte se na návrat kultovního režiséra, nebo vás kanadský podivín míjí? V galerii najdete fotografie z původních Zločinů budoucnosti.  

Titulní fotografie je ilustrační, z filmu Východní přísliby (Pathé).

Zdroj: Deadline

Galerie: 10

Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu Zločiny budoucnosti: Viggo Mortensen a Kristen Stewart v novince hororového mistra | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest