Demonic: První pohled na horor od režiséra Distriktu 9

Demonic: První pohled na horor od režiséra Distriktu 9 | Fandíme filmu
IFC
Zobrazit další 1 obrázek
Neill Blomkamp sdílel první fotky a zákulisní video ze své novinky, která míchá sci-fi a horor.

Režisér Distriktu 9 nebo Elysia se mnoho let velkého Hollywoodu stranil. Byl dost rozčarovaný z toho, jak to ve filmovém průmyslu chodí, k čemuž přispělo i zrušení nového Vetřelce, kterého Neill Blomkamp chystal společně se Sigourney Weaver. Několik let točil pouze krátké filmy pro svoje experimentální Oats Studios a sdílel je na Youtube. Když se měl konečně s projektem The Inferno vrátit k natáčení celovečeráků, zasáhla pandemie.

Neill se ale rozhodl, že nebude sedět na zadku. Omezené možnosti bezpečnostních opatření jej přiměly k tomu, aby natočil malý horor. Inspirovaly jej filmy s miniaturním rozpočtem, jako je třeba Paranormal Activity, které navzdory minimálním prostředkům dovedou své diváky vystrašit. Rozpočet chystaného snímku nakonec vystoupal na vyšší úroveň, přesto je pořád podle režiséra z podobného těsta, jako právě Paranormal Activity.

Blomkamp natáčel doma v Britské Kolumbii, na venkově, kde byla pandemická rizika minimální. Točilo se na místních lokacích, s herci, se kterými se režisér spřátelil při natáčení filmů pro Oats Studios. Prostě se dala dohromady malá soudržná skupina kamarádů, kteří měli chuť společně tvořit. Režisér film sám financoval.

Nový film se jmenuje Demonic a v centru dění je mladá žena, která na svět vypustí děsivé démony. Ukáže se, že za to mohou nadpřirozené síly, jež před desetiletím zasely nesvár mezi hrdinkou a její matkou. V rozhovoru pro Entertainment Weekly Blomkamp ke snímku řekl: „Hlavní hrdinkou je dívka, jež byla odloučená od své matky. Během filmu se s matkou tak nějak znovu shledají a dozvíme se podrobnosti o šílené rodinné historii, o níž dosud [hrdinka] neměla sebemenší tušení. Řekl bych, že jde o kombinaci sci-fi a hororu.“ V hlavních rolích hrají Carly Pope (Elysium), dále Chris William Martin a Michael Rogers.

Čerstvě byly zveřejněny vůbec první obrazové materiály. Přiložené video ukazuje fotografickou konstrukci, jaké se často používají pro nasnímá herce do počítače. V tom samém místě vidíme, jak tvůrci testují závěsné zařízení, na kterém se herečka vznese ze země. Záběry s dronem poodhalují krajinu, v jaké se točilo. Největší otázky vyvolávají záběry obrněné dodávky Therapol a otevřených beden. Skoro to působí, jako by se ve snímku střetávaly okultismus s vědou, či dokonce armádou. A první zveřejněné fotky, jež můžete vidět dole v galerii, naznačují něco podobného. Na jedné vidíme spoutaného muže s pentagramem vyřezaným do kůže, na fotce druhé je žena, jíž je měřena mozková aktivita.

Demonic zatím dokázal vzbudit zvědavost, tak snad se brzy dozvíme víc. Světová premiéra je naplánována na 20. srpna, už 27. srpna snímek bude k dispozici na VOD.

Foto: IFC Midnight

Zdroj: Entertainment Weekly

Galerie: 2

Demonic: První pohled na horor od režiséra Distriktu 9 | Fandíme filmu Demonic: První pohled na horor od režiséra Distriktu 9 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest