Bleskovky: Spojí se Star Wars s Marvelem? Šéf studia odpovídá

Bleskovky: Spojí se Star Wars s Marvelem? Šéf studia odpovídá | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 1 obrázek
Krom bláznivých dotazů novinářů tu máme historická dramata, novou Matyldu nebo nominace na další důležité ceny.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Michelle Williams v dalším životopisu

Na Oscara 4x nominovaná Michelle Williams si zahraje v chystaném životopisném snímku slavnou herečku a zpěvačku Peggy Lee. V minulosti ji měla hrát Reese Witherspoon, ale tahle verze projektu nikdy nevzlétla. Režíruje Todd Haynes a bez zajímavosti není ani to, že jedním z producentů by se měla stát ikona nejmladší hudební generace, Billie Eilish. Ta Peggy označuje za svou velkou inspiraci. Snímek se bude jmenovat Fever, po vzoru zřejmě největšího zpěvaččina hitu.

Další důležité ceny ohlásily nominace

Po Zlatých glóbech oznámila nominace na svoje ceny také cechovní organizace SAG, která sdružuje herce. Velká část členů SAG zároveň rozhoduje o Oscarech, tudíž je cena považována za jeden z důležitých signálů pro vývoj oscarového klání. Ve filmových kategoriích byli nominováni následující:

Nejlépe obsazený film
 Da 5 Bloods
 Ma Rainey’s Black Bottom
 Minari
 One Night In Miami
 Trial of the Chicago 7

Nejlepší herec v hlavní roli
Riz Ahmed (Sound of Metal)
Chadwick Boseman (Ma Rainey’s Black Bottom)
Anthony Hopkins (The Father)
Gary Oldman (Mank)
Steven Yeun (Minari)

Nejlepší herečka v hlavní roli
Amy Adams (Hillbilly Elegy)
Viola Davis (Ma Rainey’s Black Bottom)
Vanessa Kirby (Pieces of a Woman)
Frances McDormand (Nomadland)
Carey Mulligan (Promising Young Woman)

Nejlepší herec ve vedlejší roli
Sacha Baron Cohen (The Trial of the Chicago 7)
Chadwick Boseman (Da 5 Bloods)
Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
Jared Leto (The Little Things)
Leslie Odom, Jr. (One Night in Miami)

Nejlepší herečka ve vedlejší roli
Maria Bakalova (Borat Subsequent Moviefilm)
Glenn Close (Hillbilly Elegy)
Olivia Colman (The Father)
Youn Yuh-Jung (Minari)
Helena Zengel (News of the World)

Vzniká nová Matylda

Matyldu, klasiku Roalda Dahla, čeká nové filmové zpracování. Tentokrát půjde o hudební snímek inspirovaný muzikálovou verzí příběhu. Film zrežíruje Matthew Warchus, který režíroval také v divadle. Scénář adaptuje Dennis Kely, autor libreta divadelního představení. Ve filmu zazní hudba a texty Tima Minchina. První obsazenou herečkou je Lashana Lynch, známá z Captain Marvel nebo chystané bondovky Není čas zemřít. Příběh pojednává o inteligentní pětileté dívce, které ovládá telekinezi. S její pomocí se vypořádá se zlými lidmi, kteří šikanují její rodinu, nebo se zlým ředitelem školy. Lynch ztvární hodnou paní učitelku miss Honey. Film uvede Netflix.

Vycházející mladé hvězdy vzpomínají na minulost

Emma Corrin (Diana z Koruny) a Harry Styles si zahrají v chystaném romantické dramatu My Policeman (Můj policista). Snímek vychází z románové předlohy od Bethana Robertse. Děj je zasazený do pozdních 90. let minulého století, kdy domů k Marion a Tomovi přijíždí starý invalidní Patrick. To vyvolá vzpomínky na 40 let staré přelomové události, na vášnivý vztah Toma a Patricka v dobách, kdy homosexualita byla nezákonná. Styles hraje mladého Toma, Corrin Marion. Scénář připravil Ron Nyswaner, režíruje ceněný divadelní režisér Michael Grandage. Produkuje Greg Berlanti.

Protloukání v časech kvetoucího rasismu

Herečka Rebecca Hall napsala a zrežírovala jako svůj celovečerní debut drama Passing, které se čerstvě setkalo s pozitivním přijetím na festivalu Sundance. Snímek se odehrává v roce 1929 v New Yorku a pojednává o dvou černoškách, které se uvěřitelně mohou vydávat za bělošky. Obě se rozhodnou žít za rasovou čárou, kde lidé jejich etnika v dané době oficiálně měli bydlet zakázáno. Snímek se zabývá rasovou a pohlavní identitou, předstíráním, posedlostí a útiskem. V hlavních rolích Tessa Thompson a Ruth Negga. Jedním z producentů ja oscarový Forest Whitaker. Dále hrají Andre Holland a Alexander Skarsgard, snímek hodlá zakoupit do svojí nabídky Netflix.

Spojí se Star Wars s Marvelem?

Přátelé, nebudete tomu věřit, ale Star Wars se nespojí s Marvelem! Zní to jako naprosto jasná věc, nicméně reportér Yahoo se stejně během rozhovoru s šéfem Marvelu Kevinem Feigem zkusil zeptat. Obě značky vlastní Disney, v komiksech se setkávají, Feige připravuje nový Star Wars film, takže….? Dočkáme se? Kevinova odpověď byla celkem jednoznačná: Ano, je pravda, že kdybyste se ho zeptali před dvaceti lety, zda Marvel bude dělat věci, které dnes dělá, tak by si na to nevsadil, nicméně spojení Star Wars a Marvelu ve filmu opravdu nečeká. A to jednoduše proto, že k tomu nevidí žádný důvod…

Zdroje: Slashfilm I, II, Yahoo, Deadline I, II, The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Bleskovky: Spojí se Star Wars s Marvelem? Šéf studia odpovídá | Fandíme filmu Bleskovky: Spojí se Star Wars s Marvelem? Šéf studia odpovídá | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest