Každoroční festivalový svátek filmu v Karlových Varech se letos zpozdí

Každoroční festivalový svátek filmu v Karlových Varech se letos zpozdí | Fandíme filmu
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary
Pandemická situace se organizátorům nepozdává, proto se Vary uskuteční o několik týdnů později.

Filmové festivaly to v posledních měsících neměly vůbec jednoduché, když jim krutou čáru přes rozpočet udělala koronavirová pandemie. Letošní rok by snad měl být díky vakcinaci trošku veselejší, nicméně změnám v harmonogramu se bezpochyby nevyhneme. Vzhledem k pomalému tempu očkování se pro výjimečnou změnu data konání rozhodli i organizátoři prestižního Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary (MFF KV), přičemž 55. ročník se nakonec (doufejme) uskuteční ve dnech 20. - 28. srpna 2021. Vedení festivalu je přesvědčené o tom, že  posun o sedm týdnů nabízí lepší možnost uspořádat tuto kulturní akci tak, aby svým rozsahem byla co nejbližší podobě, na jakou jsou diváci a návštěvníci zvyklí.

Prezident MFF KV Jiří Bartoška k odkladu uvedl následující: „K tomuto kroku jsme se rozhodli po pečlivém zvážení současné situace a také po konzultaci s odborníky. Doufáme, že v průběhu následujících měsíců dojde k významnému rozšíření vakcinace a díky tomu zvládnutí pandemické situace, tak aby bylo možné uspořádat karlovarský festival v maximálně bezpečné formě pro jeho hosty a návštěvníky. Jsme pochopitelně připraveni dodržet všechna platná opatření. Posun pětapadesátého ročníku neznamená dlouhodobou změnu termínu konání karlovarského festivalu a věříme, že šestapadesátý festivalový ročník proběhne již v tradičním čase, tedy od 1. do 9. července 2022.“

Nezbývá než doufat, že v letošním roce se v Karlových Varech všichni sejdeme a opět si užijeme nezaměnitelnou festivalovou atmosféru.

Zdroj: KVIFF

Foto: MFF Karlovy Vary

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest