Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu

Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 6 obrázků
Které charakteristiky mají v současnosti vliv na atraktivitu titulů v zábavním průmyslu?

Výzkumná agentura National Research Group (NRG) zveřejnila výsledky šetření probíhajícího od ledna 2019, které se týkalo nejvýznamnějších a nejpopulárnějších frančíz (de facto značek) v rámci americké společnosti. Průzkum si vyžádal přes 350 tisíc rozhovorů a celkem bylo zmíněno zhruba 700 frančíz z oblasti zábavy.  Data byla posléze zanalyzována a výsledky by nám měly napovědět, které značky mohou být v budoucnu úspěšné, nepodlehnou tlaku času a budou schopny samy sebe z hlediska atraktivity posouvat opakovaně dál. Zlato si pro sebe uzmul seriál The Mandalorian (Disney+), stříbro si vysloužili Avengers (Marvel) a na bronzovém stupínku se spokojeně vyhřívá série Stranger Things (Netflix).

Jon Penn, šéf agentury NRG, k tématu dodal, že spotřebitelé si žádají takové frančízy, jež stimulují společenskou debatu a současně se v nich mísí optimismus, rozmanitost a zvědavost v celek, který lidi spojuju, nikoliv rozděluje.

Patrně nikoho nepřekvapí, že topce dvaceti nejatraktivnějších frančíz dominují značky dvou stájí - Disney a Marvel. Na druhou stranu, do desítky dokázal propašovat tři tituly i Netflix, což není vůbec špatný výsledek.

  1. The Mandalorian
  2. Avengers
  3. Stranger Things
  4. John Wick
  5. Black Panther
  6. Strážci Galaxie
  7. Zaklínač
  8. Ozark
  9. Spider-Man: Paralelní světy
  10. Black Widow
  11. Deadpool
  12. Thor
  13. Iron Man
  14. Mario Bros.
  15. Příběh hraček: Toy Story
  16. Doctor Strange
  17. Spider-Man
  18. Coco
  19. Lví král
  20. Hamilton

Výzkum se také zaměřil na elementy či charakteristiky, které činí frančízu v očích diváků/spotřebitelů atraktivní. Jasně se ukázalo, že tvůrčí odvaha, inkluzivnost a schopnost stimulovat myšlení (provokativnost) jsou vlastnosti, díky nimž lidé o frančíze/značce více mluví a budí tudíž větší pozornost.

Zdroj: Variety

Foto: Disney, Netflix

Galerie: 7

Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu Výzkum odhalil nejoblíbenější značky zábavního průmyslu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest