Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí

Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Pokud vám napínavé soudní přelíčení s organizátory demonstrací stále unikalo, tak po následující dva dny to můžete zdarma napravit.

Navzdory chudší pandemické nabídce loňského roku se v dubnu budou rozdávat prestižní Oscaři, světově nejznámější a nejuznávanější filmové ocenění. Do závodu se díky užší nabídce proklestila celá řada snímků, které se zatím pořádně nedostaly do povědomí širší veřejnosti, ale zároveň je tu několik zjevných favoritů. Mezi ty patří i Chicagský tribunál.

Ten patří do nabídky Netflixu, takže už z této podstaty o něm ví daleko víc lidí, než o některých přímých konkurentech. A pak je tu ještě prestižní obsazení a osoba režiséra. V rámci širokého ansámblu se objevují Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Jeremy Strong, John Carroll Lynch, Yahya Abdul-Mateen II, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt, Frank Langella nebo Michael Keaton. Film zrežíroval a napsal Aaron Sorkin, držitel Oscara za scénář snímku Sociální síť, který má v repertoáru takové kusy, jako je Pár správných chlapů, Moneyball nebo seriál Západní křídlo.

Chicagský tribunál je skvěle zpracované soudní drama, jež díky Sorkinovým dialogům srší energií, ač se po většinu času skutečně odehrává v soudní síni či během souvisejících porad a jednání. Děj je zasazený do roku 1968, kdy se protiválečné protesty promění v násilný střet lidí s policií. Organizátoři protestů mají být v pofidérním soudním procesu exemplárně potrestáni, různorodá hrstka aktivistů, obhájců lidských práv a nespokojených obyčejných lidí, se však nedá lacino. Výsledný snímek je místy možná lehce idealistický, ale v době, kdy k institucím, procesu a základním demokratickým hodnotám panuje stále větší nedůvěra, to možná není vůbec na škodu.

Pokud jste z jakéhokoliv důvodu snímek pořád ještě neviděli a ani si nepředplácíte Netflix, můžete v následujících dvou dnech Chicagský tribunál vidět zcela zdarma. Stačí zamířit na YouTube kanál Netflixu a potvrdit svůj věk. Za sebe film můžu jen doporučit, jako svižnou podívanou na páteční večer, které nechybí porce emocionálních momentů a námětů k zamyšlení.

Snímek byl zdarma uvolněný k 51. výročí původního rozsudku, zároveň si ale Netflix jistě zkouší takticky ještě víc umést cestičku k Oscarům.

Foto: Netflix

Galerie: 6

Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu Chicagský tribunál: Přehrajte si zcela zdarma skvěle hodnocený film s oscarovou ambicí | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest