Koronavirus může změnit Oscary jednou pro vždy

Koronavirus může změnit Oscary jednou pro vždy | Fandíme filmu
Academy of Motion Picture Arts and Sciences
Akademie filmového umění a věd bude zřejmě muset letos učinit určité změny.

Další udílení Oscarů je sice ještě hodně daleko, ovšem je jasné, že i Akademie filmového umění a věd se bude muset přizpůsobit koronavirové situaci ve světě. Kina budou dost možná ještě nějaký ten měsíc zavřená, premiéry se odsouvají, festivaly se ruší a produkce zastavují činnost. Klasicky platí, že nominované filmy by se měly ukázat v kinech, což může být letos vcelku potíž. Současně, jak bylo zmíněno, ani filmovým festivalům pšenka nekvete, přičemž právě na nich se kvalifikují kraťasy nebo neanglicky mluvené filmy. Problémy bude mít i řada dokumentů, jejichž kinopremiéry byly zrušeny či odloženy na neurčito. Vyhovět termínům by v letošním roce nemuselo být možné. Dle vyjádření Akademie, se momentálně organizace snaží nějakým způsobem pomoci členům a zaměstnanců v čase globální zdravotní krize. V tuhle chvíli probíhá evaluace a hodnocení všech aspektů s důrazem na potenciální a nutné změny, které si tahle nestandardní situace vyžádá. Cílem je udělat takové kroky (posunout termíny, změnit některé parametry), které budou nejlepší pro budoucí vývoj filmového odvětví. Údajně máme v nejbližších dnech čekat konkrétnější vyjádření.

Zvlášť podmínka promítání v kinech (alespoň krátkého) byla vždy pro Oscary klíčová a nepřekonatelná. Kdyby letos byla tvůrcům výjimečně odpuštěna, tak kdo ví, třeba to přispěje k debatám o tom, nakolik je tohle pravidlo v době streamovací ještě relevantní.

Oproti tomu televizní ceny zřejmě nedoznají žádných změn. Akademie udělující ceny Emmy neplánuje žádné úpravy termínů nebo hlasování. Udělování amerických televizních cen Primetime Emmys by mělo proběhnout dle plánu 20. září 2020. "V současné době nejsou na pořadu dne žádné změny v rámci souboje o ceny Emmy. Situaci budeme nadále bedlivě sledovat a případně operativně jednat," uvedla mluvčí TV Akademie.

Zdroj: Deadline

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest