Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu

Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu
Discovery+
Zobrazit další 4 obrázky
Hororová béčka si dávají pohov, v tomhle případě se na agresivní sršně mrkli dokumentaristé.

Nejenže v posledních měsících trápil Severní Ameriku všudypřítomný koronavirus, ale některé regiony rovněž musely zhruba od poslední třetiny roku 2019 čelit náletům nebezpečného hmyzu. Ve Spojených státech a Kanadě byl totiž v minulém a předminulém roce poprvé zaznamenán výskyt tzv. sršní mandarínských, invazního druhu původem z Japonska. Experti se shodují na tom, že by to mohl být pro už tak oslabená americká včelstva veliký problém, neboť tyhle největší sršně na Zemi útočí právě na včelí roje ve chvíli, kdy hledají potravu. Právě na tento fenomén se zaměří dokumentární snímek Attack of the Murder Hornets režiséra Michaela Paula Stephensona, který vzniknul pod záštitou služby Discovery+.

Poprvé se sršně mandarínské objevily na americké půdě přibližně v září/říjnu 2019 ve státe Washington. Tenhle hmyzí dáreček si dokonce vysloužil přezdívku "vražedné sršně", pravděpodobně kvůli způsobu, jakým masakruje včely. Sršně nejprve úl napadnou, pozabíjejí dospělé jedince a pak sežerou larvy a kukly. Nově obsazené území následně agresivně brání. Nutno podotknout, že na člověka primárně neútočí. I tak je třeba dávat si na ně pozor, jelikož na následky jejich bodnutí zemře každý rok v Japonsku zhruba padesátka lidí. Premiéra proběhne 20. února 2021 na Discovery+.

Zdroj: TheWrap

Foto: Discovery+

Galerie: 5

Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu Attack of the Murder Hornets: Vědecký pohled na sršní apokalypsu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest