Bleskovky: Justice League je dokončená, efektů je víc než v Avengers: Endgame

Bleskovky: Justice League je dokončená, efektů je víc než v Avengers: Endgame | Fandíme filmu
3311 Productions
Zobrazit další 2 obrázky
Náročná výroba triků pro Justice League, z komorního thrilleru udělá remake větší film a adaptuje se další Stephen King.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Hollywood nafoukne komorní thriller

The Guilty (Vinnen) je chystaný thriller pro Netflix, který je remakem dánského napínáku Tísňové volání. Celý děj se odehrává na dispečinku linky 911, kde se operátor (Jake Gyllenhaal) snaží po telefonu zachránit ženu ve vážném nebezpečí. Nově obsazení snímku rozšířili Paul Dano a Peter Sarsgaard, kteří za sebou čerstvě mají spolupráci na očekávaném filmu The Batman. Již dříve byli obsazeni Bill Burr a Riley Keough a vedle toho ve snímku vystoupí celá řada méně známých herců. To naznačuje, že film bude mít daleko větší měřítko než originál, ve kterém jsme prakticky po celou dobu sledovali jen místnost policejní ústředny. Režíruje Antoine Fuqua (Training Day), podle scénáře Nica Pizzolatta (Temný případ). (Zdroj: Collider)

Vzhůru do lesů

A je tu další Stephen King. Režisérka Lynne Ramsay, která stojí za drsnou kriminálkou Nikdys nebyl nebyl, natočí filmovou adaptaci knihy Holčička, která měla ráda Toma Gordona. Synopse českého vydání o románů říká následující: Svět měl zuby a mohl vás jimi kdykoli pokousat. Trista McFarlandová to zjistila, když jí bylo devět let. V deset hodin dopoledne začátkem června seděla vzadu v autě své matky, na sobě měla modrý nadhazovačský dres Red Sox (s číslem 36 Gordon na zádech) a hrála si s panenkou Monou. V půl jedenácté zabloudila v lese. V jedenáct se snažila nepodléhat panice, snažila se neříkat si "Tohle je vážné, tohle je moc vážné". Snažila se nemyslet na to, že když se lidé ztratí v lese, někdy se jim může něco stát. Malá hrdinka je ztracená v lesích unavená a dehydrovaná, a tak se hranice mezi realitou a halucinacemi začíná stírat… Produkuje Christine Romero, vdova po legenárdním Georgi A. Romerovi. (Zdroj: THR)

A zase ta nevěra

The Stranger In Our Bed (Cizinec v naší posteli) je nový psychologický thriller se Samanthou Bond, Emily Berrington a Benem Lloydem Hughesem v hlavních rolích. Snímek pojednává o zdánlivě šťastně vdané ženě, jež opustí manžela kvůli milenci, který záhadně zmizí. Režíruje Giles Anderson podle scénáře Samanthy Lee Howe. Natáčení probíhá aktuálně v Londýně, za přísných covidových opatření. S premiérou se počítá na začátek příštího roku. (Zdroj: Variety)

Justice League je hotová, efekty jsou enormní

18. března uvidíme Justice League Zacka Snydera. Fanoušek se zeptal přímo Snydera, jestli je film definitivně dokončený a ten odpověděl, že ano. Premiéru tedy už nic nezastaví. Dopracovat se k ní však byl slušný sprint, jak to popisuje trikařka Tamara Watts Kent.

V roce 2019 jí Snyder pustil hrubý sestřih filmu. Podle toho se dal dohromady trikový rozpočet a doba nutná k dodělání efektů. Když byl 30. dubna 2020 projekt definitivně schválený, zuřil COVID. Digitální kouzelníci tedy pracovali z domova. Měli zhruba 7 měsíců na to, aby dokončili čtyřhodinový film. Bylo vypátráno, které trikové záběry už pod dohledem Snydera vznikly, které byly dokončeny alespoň částečně, a které bude třeba udělat úplně od nuly. Procházely se archivy trikových společností i studia Waner Bros. Během sedmi měsíců bylo dokončeno více než 2500 dodatečných trikových záběrů, což je pro srovnání více, než mají tříhodinoví Avengers: Endgame v celém filmu.

Teď už nezbývá než čekat, jak to celé pohromadě nakonec bude vypadat. (Zdroje: Zack Snyder, Tamara Watts Kent)

John Boyega s mečem

Naked Singularity je lupičský film o idealistickém obhájci, kterého semele systém a zhroutí se. Kolem sebe vidí, že se svět rozpadá, je mu pozastavena činnost a rozhodne se, že jednoho ze svých klientů okrade o 75 milionů špinavých drogových dolarů. V hlavních rolích John Boyega, Olivia Cooke, Bill Skarsgård, Ed Skrein nebo Tim Blake Nelson. Režíruje Chase Palmer, který předtím byl spoluautorem hororu To. Produkuje Ridley Scott.

Zdroje: Collider, Deadline, Zack Snyder, Tamara Watts Kent, The Hollywood Reporter, Variety

Galerie: 3

Bleskovky: Justice League je dokončená, efektů je víc než v Avengers: Endgame | Fandíme filmu Bleskovky: Justice League je dokončená, efektů je víc než v Avengers: Endgame | Fandíme filmu Bleskovky: Justice League je dokončená, efektů je víc než v Avengers: Endgame | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest