Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu

Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 7 obrázků
Oscarová adeptka Chloé Zhao chystá netradičně pojatou novinku se známým krvežíznivým upírem.

Vycházející filmařská hvězda Chloé Zhao, která stojí za jedním z letošních oscarových favoritů Země nomádů a chystanou marvelovkou Eternals, připravuje ve spolupráci se studiem Universal Pictures nový film s postavou Draculy. O chystaném projektu toho zatím příliš známo není, má jít však o spojení známého upíra a netradičního zasazení děje. Informoval o tom jako první server The Hollywood Reporter.

Zhao bude chystaného nového Draculu režírovat, napíše k němu scénář a zároveň bude film produkovat. Má se při tom odchýlit od původní knihy Brama Stokera z konce 19. století, chystaný film je totiž popisovaný jako futuristický sci-fi western. O čem bude příběh zasazený do těchto kulis pojednávat zatím známo není. Není tak zřejmé, zda si Zhao jen propůjčí postavu Draculy do vlastního příběhu, nebo jestli půjde o převyprávění předlohy v novém podání. Zároveň se také neví, kdy by mohl film přibližně vyjít, projekt je teprve v počátcích.

Nový Dracula tak bude dalším filmem studia Universal, který se bude točit okolo klasického záporáka či nestvůry. Původně studio plánovalo propojený filmový svět (tzv. Dark Universe), po neúspěchu remaku Mumie z roku 2017 z toho však sešlo. Nyní se studio zaměřuje na samostatné nepropojené filmy se zmiňovanou tematikou klasických nestvůr. Loni Universal zabodoval hororovým Neviditelným mužem a do budoucna chystá vedle futuristického westernového Draculy také nového Van Helsinga, Vlkodlaka a také již dříve oznámeného Draculu od Karyn Kusamy, která slibuje věrnou adaptaci knižní předlohy.

Úvodní fotka je ilustrační a je z minisérie Dracula z roku 2020. Níže v galerii si z ní můžete prohlédnout více fotek.

Zdroj: THR, foto: Universal Pictures

Galerie: 8

Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu Dracula: Známý upír se podívá do futuristického sci-fi westernu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest