Bleskovky: Predvídání Oscarů začíná, silnou pozici má Země nomádů

Bleskovky: Predvídání Oscarů začíná, silnou pozici má Země nomádů | Fandíme filmu
Searchlight Pictures
Zobrazit další 2 obrázky
Ridley Scott si pro příští film sehnal bohaté obsazení, Benicio del Toro bude ostrý vyšetřovatel a otec zavražděné vykoná spravedlnost.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Clooney s Affleckem opět spolu

George Clooney a Ben Affleck se před lety společně podíleli na oscarovém snímku Argo. Teď by se měli znovu potkat při natáčení filmu The Tender Bar. Ten zpracovává skutečný životní příběh J.R. Moehringera, který v baru svého strýčka hledal někoho, kdo by mu byl náhradou za absentujícího otce. Affleck by měl ztvárnit hlavní roli. Není vyloučené, že si ve snímku zahraje i Clooney, ten však bude především režírovat. Scénář napsal William Monahan (Skrytá identita, Království nebeské) a snímek uvede Amazon. (Zdroj: Deadline)

Drsný detektiv Benicio

Benicio Del Toro si zahraje v novince Reptile postavu drsného detektiva, který neúnavně řeší na východním pobřeží Spojených států případ, ve kterém není nic takové, jaké se zdá. Máme čekat sofistikovaný psychologický thriller, který napsali Benjamin Brewer a Grant Singer. Singer, který dosud točil hudební videoklipy pro The Weekenda či Taylor Swift, snímek také zrežíruje. Studio slibuje, že se nám film zaryje pod kůži a ještě dlouho v nás zůstane. (Zdroj: Variety)

Pomsta je sladká, ale zrádná

Goodbye Butterfly přináší příběh Ryana (Adam Donshik), kterému zavraždí dceru. Podezření padá na podivného souseda Stana (Andy Lauer), ale policie nejedná. Ryan se rozhodne vzít věci do vlastních rukou a celá situace se násilně vyhrotí. Jenže je Stan skutečně viník? Dále hrají Marie Burke, Angela Sauer, Addison Ross, Jennifer Adams a Jeremy London. Snímek natočil prakticky neznámý Tyler Wayne a s prvotní premiérou se počítá už na 15. ledna. (Zdroj: Deadline)

Země Nomádů míří za Oscary

Oscary jsou letos výrazně odložené, ale pomaličku se začínají udělovat menší ceny, které jim předcházejí. Čerstvě se rozdávaly ceny americká Národní společnost filmových kritiků. Hlavní cenu si odnesla Země nomádů, neokázalé drama o šedesátnici Fern, která nalézá životní sílu v cestování napříč Amerikou v dodávce a setkávání s dalšími novodobými nomády. Cenu za režii si odnesla právě za Nomadland Chloé Zhao (od které letos uvidíme marvelovku Eternals) a oceněná byla i představitelka hlavní role, Frances McDormand. Potom film dostal ještě cenu pro Joshuu Jamese Richardse za nejlepší kameru. Cenu pro nejlepšího herce dostal Delroy Lindo z Bratrstva pěti, za nejlepší výkon ve vedlejších rolích byli oceněni Paul Raci (Sound of Metal) a Maria Bakalova (Borat 2). Nejlepší scénář má podle kritiků Never rarely sometimes always od Elizy Hittman, křehký příběh mladé ženy, které Amerika komplikuje potrat. Jako nejlepší dokument byl oceněný snímek Time a jako nejlepší cizojazyčný film rumunský Kolektiv. (Zdroj: Deadline)

Gucci posiluje

Ridleymu Scottovi je 83 let, ale pořád maká urputněji, než děti z Bangladeše. Současně dokončuje postprodukci historického dramatu Poslední duel a vedle toho stíhá přípravy svého příštího filmu, kriminálního dramatu o Patrizii Reggiani, která je obviněná z objednání vraždy svého exmanžela, módního návrháře Maurizia Gucciho. Hlavní roli ztvární Lady Gaga, kterou doplňují Adam Driver, Jared Leto, Jack Huston a Al Pacino. A kdyby vám obsazení nepřišlo dostatečně nabušené, v prosinci se připojil ještě Jeremy Irons. Ten by měl hrát Mauriziova otce, což je role, se kterou byl nějakou dobu spojován také Robert De Niro. Prozatím je datum premiéry stále stanovené na listopad 2021, tak uvidíme, zda Ridley s dalším filmem na krku a pandemií ve světě šibeniční termín stihne. (The Hollywood Reporter)

#Smutek

Nové teenagerské drama When Today Ends se tváří jako autentický záznam internetových videí, která k sobě měla připojená hashtag #WhenTodayEnds. Čtveřice zachycených mladých lidí sdílí se světem svá nejtemnější tajemství o tom, jak se hroutí pod tlakem, trpí depresí, nedovedou najít sami sebe nebo jsou šikanovaní. Jejich životy se postupně mění k horšímu a pozvolna se ukazuje, co je tragicky spojuje, aniž by jednotlivě měli tušení o tom, jak moc se navzájem vlastně mohou ovlivnit. Tvůrci dle svého vyjádření chtěli dát tváře depresivním statistikám, které se pojí se smutnými osudy části mladé generace. Snímek napsal a zrežíroval Michael Leoni, v hlavních rolích vystupují Gavin Leatherwood, Jacqi Venè, Derick Breezee, Logan Garretson a Angel Guadalupe. Film má do digitální distribuce dorazit 9. února.

Zdroje: Deadline, Deadline II, Deadline IIIVariety, The Hollywood Reporter,

Galerie: 3

Bleskovky: Predvídání Oscarů začíná, silnou pozici má Země nomádů | Fandíme filmu Bleskovky: Predvídání Oscarů začíná, silnou pozici má Země nomádů | Fandíme filmu Bleskovky: Predvídání Oscarů začíná, silnou pozici má Země nomádů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest