Bleskovky: Dokument HBO prozkoumá otevřené vztahy

Bleskovky: Dokument HBO prozkoumá otevřené vztahy | Fandíme filmu
WarnerMedia
Seznámíme se s židovskou mystikou, posedlostí mořskými panici nebo židovskými démony.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Claire Foy je posedlá vodním mužem

Claire Foy je známá především ze seriálu Koruna. Nově si zahraje ve snímku The Pisces (Ryby), inspirovaném stejnojmenným románem Melissy Broder. Foy ztvární vysokoškolskou studentku Lucy, která trpí tvůrčím blokem a romantickou posedlostí. Konkrétně je Lucy eroticky posedlá mořským panicem (panákem? panošem? Aquamanem?). Příběh zkoumá hranici mezi potěšením a posedlostí, fantazií a realitou, ale také tím, podle jakého klíče si ženy vybírají své partnery. Režíruje Gillian Robespierre, na scénáři se podílela autorka předlohy. (Zdroj: Deadline)

Tajemný institut na vztahy

Carey Mulligan bude téměř jistě letos nominována na Oscara za snímek Nadějná mladá žena. Nepřekvapí tak, že je o ni zájem pro další role. Ve snímku Fingernails (Nehty) hraje Annu, která má čím dál tím silnější pocit, že vztah s jejím dlouhodobým partnerem není to pravé ořechové. Aby se pokusila situaci zlepšit, potají se vypraví do tajuplného institutu, který má párů testovat, zda jsou skutečně romanticky zamilované. Snímek by měl perfektně zapadat do dnešní doby, kdy jsou vztahy snadno přístupné, ale jsou daleko komplikovanější, nejistější a pomíjivější. Role Anny byla Carey Mulligan šita na tělo. Režíruje Christos Nikou, jednou z producentek je Cate Blanchett. (Zdroj: Deadline)

Židovský horor

Abyzou je nový hororový thriller, který je volně inspirovaný židovským lidovým příběhem. Události jsou zasazené do chasidské komunity, kde se rodina potýká s nedořešeným traumatem. Prastarý démon se je při tom snaží rozleptat zevnitř. Snímek silně vychází z židovského mysticismu a v hlavních rolích vystupují Nick Blood (Agents of S.H.I.E.L.D.), Emm Wiseman (Winchester), Allan Corduner (Homeland), Paul Kaye (Game Of Thrones), Daniel Ben Zenou (7 Days In Entebbe) a Jodie Jacobs (The West End’s Rock Of Ages). Režíruje Oliver Park (Strange Events), podle scénáře Hanka Hoffmana (The Clinic). (Zdroj: Deadline)

Dokumet o otevřených vztazích

HBO Max zakoupilo do distribuce snímek There Is No I in Threesome (V trojce žádné „já“ není). Novozélandský dokument sleduje milující a čerstvě zasnoubený pár, který udržuje vztah na dálku. Dvojice je sexuálně zvídavá a rozhodne se před svatbou svůj vztah otevřít. Hranice vztahu se rozostří a pár musí přijmout následky, které jejich rozhodnutí s sebou nese. Snímek vznikal pět let a slibuje nabídnout divoký a voyeuristický pohled na to, jak jsou otevřené vztahy komplikované. Režíroval Jan Oliver Luck, premiéra je naplánována na 11. února. (Zdroj: Variety)

Chůvy se nezbavíte

Katy Colloton a Katie O’Brien píší komedii The Nanny (Chůva). Snímek pojednává o manželském páru, který je plně vytížený výrobou obsahu, obstaráváním vlastní společnosti a péčí o dvouletého Alfieho. Aby všechno mohli i nadále zvládat, rozhodnou se, že si najmou chůvu na plný úvazek, která bude žít společně s nimi v jejich domácnosti. Brzy se však ukáže, že pod přívětivou fasádou se skrývá prohnilá osoba. A kalifornské nájemní zákony jim neumožňují protivného vetřelce jen tak jednoduše vystrnadit. Hlavní roli ztvární komediální youtuberka Laura Clery. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest