Divergent nabírá obsazení

Divergent nabírá obsazení | Fandíme filmu
Nejnovější teenagerské fantasy za chvíli začne natáčení, a tak nabírá obsazení plné zvučných jmen. AKTUALIZOVÁNO o dalšího herce.

AKTUALIZACE: Už tak zvučné obsazení rozšíří ještě Jai Courtney, alias John McClane Junior ze Smrtonosné pasti 5.

Můžete být zarytými odpůrci filmové Twilight ságy. Lamentovat nad jejími spornými kvalitami a nulovým přínosem kinematografii. Nicméně je nezpochybnitelným faktem, že právě mnohými proklínaná upírská romance zažehla oheň zájmů o teenagerskou fantasy a otevřela tak obrovský trh, který byl do té doby továrnou na sny přehlížen. Co se z počátku mohlo jevit jako okrajová záležitost pro omezené publikum, se pomalu začíná stávat mainstreamem, jehož součástí se čím dál častěji stávají i etablované hollywoodské hvězdy (viz. hvězdné obsazení Hunger Games nebo Beautiful Creatures).

Přeborníkem v této oblasti se stává filmové studio Lionsgate, které má prsty v nejvýznamnějších žánrových projektech uplynulých let.  Kromě výše zmíněného Twilightu nebo Hunger Games, je dalším potencionálním žolíkem blížící se film Divergent.  Inspirován stejnojmenným knižním bestselerem teprve čtyřiadvacetileté Veronicy Roth (celosvětově se v kombinaci s druhým dílem prodalo více než 2,5 miliónu výtisků). Příběh v mnohém připomínající depresivní a militantně laděnou atmosféru Hunger Games, nás přenáší do postapokalyptické společnosti, ve které je svět je rozdělen do 5 hlavních frakcí. Každá z nich věří v pevně daný styl života a pěstování určitých ctností, po nichž jsou i jednotlivé skupiny nazvány (Nezištnost, Inteligence, Čest, Statečnost a Mírumilovnost).

Do hlavní role byla obsazena vycházející hvězda Shailene Woodley (nominována na Zlatý Glóbus za roli ve filmu Děti moje). Ztvární postavu dospívající Tris, která musí na prahu svých šestnáctých narozenin čelit náročné řadě testů, po jejichž splnění se připojí k jedné z frakcí. Během složitého výběrového procesu se ukáže, že mladá hrdinka je tzv. divergentem, tedy osobou, která nezapadá do přesně vytvořených škatulek a norem a je tudíž některými lidmi považována za nebezpečnou. Do hlavní mužské role byl nedávno obsazen, široké veřejnosti nepříliš známý, britský herec Theo James, kterého jste si mohli všimnout v seriálu Downton Abbey nebo Underworld: Awakening. Měl by si zahrát postavu jménem Four, vysoce postaveného člena frakce Statečných. Ještě zajímavější jména slibuje obsazení vedlejších rolí. Hotovou věcí se zdá být angažmá Aarona Eckharta (Harvey Dent z The Dark Knight) a především Kate Winslet, která se objeví v záporné roli vůdkyně jedné z vlivných frakcí. Studio již potvrdilo účast Maggie Q (současná seriálová Nikita) a Zoe Kravitz (X-Men: První třída), kterou budeme moci letos vidět po boku Willa Smithe ve vysoce očekávaném filmu After Earth. Obsazení doplní také nepříliš známí Ben Lloyd-Hughes v roli Willa, Ben Lamb v roli Edwarda a Christian Madsen v roli Ala.

Původní scénář z pera Evana Daughertyho (Sněhurka a lovec) byl přepracován Vanessou Taylor (Game of Thrones, Hope Springs). Režírovat bude Neil Burger, který má ve své filmografii povedené kousky jako Iluzionista, Šťastlivci nebo předloňského Všemocného. Natáčet by se mělo začít příští měsíc v Chicagu. Premiéra je stanovena na 21. březen 2014, tedy ve stejný víkend jako loni započal svou rekordní pouť kinosály snímek Hunger Games. 

Zdroje: Variety, Variety II, Collider, Collider II, Divergent Hub

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest