Divergent: Kopírka Hunger Games s Mary Jane v hlavní roli

Divergent: Kopírka Hunger Games s Mary Jane v hlavní roli | Fandíme filmu
Chystá se další postapokalyptická série pro mládež s ženskou hrdinkou, kterou si tentokrát zahraje Shailene Woodley - nová představitelka Mary Jane.

Druhá část upírské romance Twilight ságy bude vrcholit v našich kinosálech 15. listopadu, ale ve vzduchu už nějaký čas visí zvěsti na případné další pokračovaní v podobě spin-offů. Dvojka Hunger Games - Vražedná pomsta si odbude premiéru 22. 11. 2013 a dalším knižním románům pro mládež je už také pomalu dlážděna cestička na filmová plátna, přičemž můžeme jmenovat třeba The Raven Boys, Beautiful Creatures nebo Divergent (u nás román vyšel pod názvem Divergence). A právě o poslední jmenovanou knihu (nebo také knihy - plánují se tři díly) projevilo zájem filmové studio Lionsgate (Twilight Saga, Hunger Games).

Román napsala mladá Veronica Roth ve 22 letech, a do značné míry se podobá právě Hunger Games Suzanne Collinsové, co se týče ztvárnění dystopické budoucnosti a zobrazování násilí teenagerů. Příběh se odehrává v budoucnosti ve městě Chicago, kde je společnost rozčleněna do 5 částí a každá z nich se zabývá pěstováním určité ctnosti, které jsou Candor (poctivost), Abnegation (nesobeckost), Dauntless (statečnost), Amity (mírumilovnost) a Erudite (inteligence). Šestnáctiletá Beatrice Prior a další její věkoví vrstevníci musí ve stanovený den každého roku učinit rozhodnutí a zvolit si příslušnou frakci, do které už budou patřit po celý život. Beatrice tak pronásleduje otázka, zda má zůstat s rodinou nebo bude sama sebou, a tak zvolí něco, co překvapí nejen všechny okolo, ale také jí samotnou.

Během náročných virtuálních testů, které jí mají s rozhodováním pomoci, vychází najevo, že dokáže simulací manipulovat  a vyloženě se nehodí do žádné z frakcí – je takzvaný Divergent. Je však donucena svou schopnost držet v tajnosti a připojuje se k Dauntless, kde však musí při iniciačním procesu prokázat svoji statečnost a splnit celou řadu náročných a nebezpečných úkolů (právě v tomhle bodě vstupují do děje souboje mezi teenagery). První kniha vrcholí rozdmíškou mezi několika frakcemi, ve které musí Tris využít svých schopností a pomoci nově nabytých přátel, aby ochránila svou rodinu.

Režisér Neil Burger, který loni zaujal zajímavým Všemocným, chvíli pracoval na videoherní adaptaci Uncharted, ale té se vzdal právě ve prospěch Divergent. Scénář loni napsal Evan Daugherty (Sněhurka a lovec), ale jistě se nevyhne několika náležitým změnám, které do něj Burger udělá. Klíčová role Tris byla nabídnuta pohledné Shailene Woodley (Děti moje), která si podle čerstvých zpráv zahraje Mary Jane v dalším pokračování Spideyho. Premiéra je ohlášena na 21. března 2014.

Zdroje: Collider, THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest