Bleskovky: Do ponorky s Dolphem Lundgrenem

Bleskovky: Do ponorky s Dolphem Lundgrenem | Fandíme filmu
Schuetzle Company Productions
Zobrazit další 1 obrázek
Také se chystají filmy o smrtících tunelech vietnamské války, akční pátrání po unesené dceři či záchrana hochů z thajské jeskyně.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Smrtící tunely vietnamské války

Ambush (Léčka) je válečný film o skupině mladých elitních vojáků, vedených kapitánem Drummondem (Aaron Eckhart). Skupina je pověřená sběrem vysoce utajených informací, které mohou změnit vývoj vietnamské války. Na okraji džungle je tým napadený nepřekonatelnou přesilou „neviditelných“ nepřátelských jednotek. Drummondův mladý tým musí překonat svůj strach a následovat nepřátelské síly do bludiště tunelů Cu Chi, kde na ně cizí vojáci a pasti čekají na každém rohu. Dále hrají Jonathan Rhys Meyers, Connor Paolo a Jason Genao. Režíruje Mark Earl Burman, který snímek společně s Michaelem McClungem také napsal. (Zdroj: Deadline)

Dolph Lundgren do ponorky

Operation Seawolf je akční film zasazený do období druhé světové války. Ponorkový thriller slibuje předvést, jak vypadaly boje v Atlantiku. Hlavní roli ztvárnil Dolph Lundgren, starý akční harcovník, kterého si můžete pamatovat z Rockyho IV nebo série Expendables. Snímek připravuje scenárista a režisér Steven Luke, který stojí za filmem War Pigs. (Zdroj: Manly Movie)

Akční hledání unesené dcery

Take Back slibuje býti „akčním thrillerem plným adrenalinu a bojových umění“. Hrdinové snímku Zara (Gillian White) a Brian (Michael Jai White) žijí idylický život na malém městě, dokud Zara hrdinně nezabrání loupeži a nedostane se do zpráv. Nechtěná proslulost přiláká k Zaře pozornost lidí z její tajemné minulosti, což ohrozí životy členů její rodiny. Zařinu a Brianovu dceru unese sadistický gang obchodníků s lidmi, vedený proradným Patrickem (Mickey Rourke). Dvojice závodí s časem, aby dceři zachránila život. Patrickovi je na stopě také detektive Chalmers (James Russo) a blíží se závěrečný střet v poušti. Režíruje Christian Sesma, scénář napsal Zach Zerries. Film má být uvedený v letošním roce. (Zdroj: 101 Films International)

Thajské jeskyně v Austrálii

Již delší dobu se připravuje hned několik různých filmů o chlapcích, kteří v Thajsku v roce 2018 uvízli v zaplavené jeskyni. Jeden připravuje také Ron Howard, režisér Apolla 13, Čisté duše či Šifry mistra Leonarda. Točit se má začít v březnu v Austrálii, která Thajsko zastoupí. Připomínáme, že chlapci z fotbalového oddílu se tenkrát vydali se svým trenérem na prohlídku jeskyně, kde je překvapily přívalové deště. Ty zaplavily vchod a odřízly skupinku od vnějšího světa. Rozjela se rozsáhlá operace s účastí mezinárodních expertů (účastnili se i hasiči z Česka). Všechny se podařilo zachránit, bohužel ale při záchranné operaci zemřel jeden potápěč. (Zdroj: Deadline)

Budy Holly

Budy Holly, populární muzikant z 50. let minulého století, dostane vlastní životopis. Film se jmenuje Clear Lake a představí nám Hollyho, ale i další slavné hudební hvězdy konce 50. let, kdy se zrodil rock and roll a vzedmula se vlna boje za lidská práva. Samotného Hollyho hraje Ruairi O’Connor, hiphopová hvězda Nelly ztvární Chucka Berryho. Diane Guerrero byla obsazena jako Buddyho manželka Maria Elena Holly. Colin Hanks dostal roli Normana Pettyho, Buddyho brilantního, leč panovačného manažera a producenta. Režíruje Bruce Beresford a scénář napsal Patrick Shanahan. (Zdroj: Variety)

Silné dámské trio v boji za práva žen

Sigourney Weaver, Elizabeth Banks a Kate Mara si zahrají v dramatu o boji za ženská práva, Call Jane. Banks ve snímku představuje Joy, tradiční ženu v domácnosti ze 60. let minulého století, která nečekaně otěhotní. Následně najde tajnou organizace „Janes“, která pomáhá ženám s potraty. Skupina Joy zachrání život a dá jí novou životní náplň: Pomáhat dalším ženám, aby získaly kontrolu nad svými životy. Weaver hraje Virginii, hlavu skupiny. V hlavní mužské roli vystupuje Rupert Friend, režíruje Phyllis Nagy, scenáristka snímku Carol. Scénář Hayley Schore a Roshany Sethi se umístil na Blacklistu, výročně publikovaném seznamu nejlepších dosud nerealizovaných scénářů. Natáčet se má letos na jaře. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, Manly Movie, 101 Films International, Variety

Galerie: 2

Bleskovky: Do ponorky s Dolphem Lundgrenem | Fandíme filmu Bleskovky: Do ponorky s Dolphem Lundgrenem | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest