Úsvit Planety opic: Castingové novinky

Úsvit Planety opic: Castingové novinky | Fandíme filmu
Obsazení plánovaného pokračování megahitu Zrození Planety opic začíná nabírat zajímavé kontury. Kdo se objeví po boku Jasona Clarka?

Ačkoliv je pomyslnou hlavní hvězdou série o opičí nadvládě "král" Caesar, jehož pohyby vycházejí z brilantní práce Andyho Serkise, i "lidský" herecký ansámbl si zaslouží naši pozornost. Už všichni víme, že James Franco se v Úsvitu Planety opic (Dawn of the Planet of the Apes) pravděpodobně neobjeví, přičemž režisér Matt Reeves (Cloverfield, Let Me In) se rozhodl svěřit klíčovou úlohu do rukou talentovaného Jasona Clarka. Ten loni zaujal výborným výkonem v kontroverzně přijatém procedurálním dramatu o dopadení Usámy bin Ládina Zero Dark Thirty a brzy se objeví v potencionálních hitovkách jako Velký Gatsby či "emmerichovce" White House Down. Nicméně těšit se můžeme i na další hvězdy hollywoodského nebe, ač jejich blyštivost zřejmě není zcela oslepující.

I když výjimka by se našla, neboť Gary Oldman (Jeden musí z kola ven, Temný rytíř povstal) je dlouholetou stálicí a parádním trumfem v rukou tvůrců. Pravděpodobně by si měl střihnout roli Dreyfuse, jenž je vůdcem lidské kolonie. O poznání méně zvučným jménem disponuje sympatická Keri Russell, jíž si možná pamatujete z Údolí stínů s Melem Gibsonem či ze "sandlerovky" Pohádky na dobrou noc. Měla by se ujmout hlavní ženské role, tudíž bude mít asi blízko ke Clarkově postavě. A do třetice všeho dobrého vyšlo nedávno najevo, že Serkis přemluvil Judy Greer, aby skrze vlastní mimiku a pohyby oživila šimpanzici jménem Cornelie. Dvojice se zná z natáčení komedie Přes noc třicítkou, kde oba přicmrndávali Jennifer Garner, manželce Bena Afflecka.

Příběh by se měl odehrávat zhruba 15 let po událostech jedničky a bude mít dvě základní linie. V prvé řadě budeme sledovat osudy skupinky přeživších v San Franciscu a za druhé se pozornost bude soustřeďovat na Caesara, který se snaží udržet dominanci nad nově získaným královstvím. Česká premiéra je stanovena na 22. květen 2014 (v USA o den později).

Zdroje: Collider, ComingSoon, Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest