Úsvit Planety opic našel představitele hlavní role

Úsvit Planety opic našel představitele hlavní role | Fandíme filmu
Kdo vystřídal Jamese Franca? A co nového víme o ději?

Zrození Planety opic měl dobré kritiky i vynikající tržby, přesto však studio Fox odmítlo dát úspěšnému režisérovi Rupertu Wyattovi při natáčení pokračování volnou ruku, načež režisér projekt opustil. Wyatt teď poprvé veřejně přiznal, že se natáčení dvojky vzdal opravdu kvůli fundamentální názorové neshodě se studiem. Jisté není dokonce ani to, jestli nový režisér Matt Reeves, se kterým Wyatt vůbec nemluvil, ale popřál mu na dálku hodně štěstí, použije cokoliv z původního scénáře Scotta Z. Burnse (20. 000 mil pod mořem, Side Effects) nebo společně s novým scenáristou Markem Bombackem (The Wolverine, Total Recall) začal úplně od nuly.

Burns v nednávném interview uvedl, že jeho cílem bylo především posílení lidských postav, které byly v prvním filmu oproti lidoopům podstatně méně zajímavé. Uvidíme, jestli se jeho úsilí ve filmu nějak projeví, avšak jisté je přinejmenším to, že se, jak naznačovaly starší zprávy, pravděpodobně vůbec nevrátí James Franco, popřípadě se vrátí pouze ve vedlejší roli. Děj filmu bude totiž zasazen o 15 let do budoucnosti a blíže nespecifikovanou hlavní roli si zahraje Jason Clarke, který na sebe upozornil v Zero Dark Thirty.

Příběhová linie se bude soustředit na malou skupinku lidských vědců, která se pokouší přežít v San Franciscu, a na Caesara, jenž má co dělat, aby si nad svými soukmenovci udržel nadvládu. Představitel Caesara, Andy Serkis, prý nedávno hovořil s režisérem a tvrdí, že všechno zatím vypadá nesmírně nadějně (ale znáte tyhle předčasné sliby). Natáčení by mělo začít letos na jaře, premiéra je v českých kinech naplánovaná na 22. května 2014.

Zdroje: THR, Collider I, Collider II, What A Culture

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest