Bleskovky: Prime Time aneb přepadení v přímém přenosu

Bleskovky: Prime Time aneb přepadení v přímém přenosu | Fandíme filmu
Next Film
Zobrazit další 2 obrázky
Útočník v televizi, váleční piloti, Christopher Nolan za práva kin nebo přežití apokalypsy, to jsou dnešní krátké zprávy.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Nolan preferuje kina před tučným šekem

Christopher Nolan dlouhá léta točil filmy v těsném partnerství se studiem Warner. To jej však nesmírně namíchlo, když oznámilo, že všechny filmy roku 2021 pošle souběžně do kin a na stream. Nolan je velkým zastáncem kin a tohle bere od Warneru jako podpásovku. Podle Wall Street Journalu je režisér rozhodnutý natočit svůj příští film někde jinde. Vzhledem k tomu, že byl Fox nedávno pozřený Disneym, už mnoho možností nezbývá, zvlášť když vezmeme v potaz, že Nolanovy filmy jsou extrémně nákladné a lze je tak točit prakticky jen s těmi největšími studii. (Zdroj: Wall Street Journal)

Přežít apokalypsu

The Survivalist je thriller režiséra Jona Keeyese, natočený podle scénáře Matthewa Rogerse. Děj se odehrává rok a půl poté, co civilizace padla za oběť virové pandemie. Jonathan Rhys Meyers hraje bývalého agenta FBI, který je pověřený ochranou mladé ženy, která je vůči chorobě imunní a po krku jí jde gang vedený psychopatem, jenž je přesvědčený, že dívku dokáže využít ke spáse světa. Psychopata si zahrál John Malkovich, dále hrají Jenna Leigh Green, Ruby Modie a Thaddeus Street. (Zdroj: Deadline)

Útočník se zbraní v hlavním vysílacím čase

Prime Time je nově chystaný thriller s Bartoszem Bieleniou v hlavní roli, který na sebe upozornil loňským snímkem Corpus Christi. Prime Time se představí na blížícím se festivalu v Sundance. Režíruje Jakub Piątek, se kterým napsal scénář Łukasz Czapski. Děj je zasazený do posledního dne roku 1999, kdy se dvacetiletý Sebastian zamkne se zbraní do televizního studia v Polsku a vezme si dvě rukojmí. Hvězdnou moderátorku (Magdalena Popławska) a sekuriťáka (Andrzej Kłak). Mladý muž vyjednává s policií a televizní stanicí, aby jej nechali přednést sdělení národu. Mezi trojicí ve studiu se začne vyvíjet nečekané poutu a bude jen na divácích, jak si interpretují protagonistovo počítání. Snímek je schválně zasazený do doby před rozmachem sociálních médií, kdy televize měla výsadní postavení. Vše se odehrává na pozadí blížícího se přelomu letopočtu, kdy se bujaře oslavuje a zároveň není zřejmé, zda počítačová chyba Y2K nezpůsobí nějaký globální kolaps. (Zdroj: Variety)

Simon Kinberg chystá novinku

Simon Kinberg dlouhodobě v Hollywoodu pracoval především jako scenárista a producent. Podílel se na sérii X-Men nebo například na sci-fi Marťan. Režii si poprvé vyzkoušel se slabě přijatými X-Men: Dark Phoenix a napříště od něj uvidíme akční thriller 355 s Jessicou Chastain v hlavní roli. Teď chystá zatím nepojmenovanou novinku, ve spojení se scenáristou Davidem Guggenheimem, jenž stojí za seriálem Prezident v pořadí nebo za thrillerem Nepřítel pod ochranou. Máme očekávat velkolepý akční projekt s ženskou hrdinkou, který bude mít zatím blíže nespecifikovaný nadpřirozený prvek a potenciálně může vést k celé sérii filmů. (Na fotce Kinberg s Ridleym Scottem při výhře Zlatého glóbu za Marťana). (Zdroj: Deadline)

Válečné letectvo a přátelství

Každou chvíli by mělo začít natáčení vysokorozpočtového snímku Devotion (Oddanost). Máme čekat letecký epos, jenže vypoví skutečný příběh Jesseho Browna a Toma Hudnera, dvou bojových pilotů amerického námořnictva. Oba dva měli naprosto odlišné kořeny, ale spřátelili se v letce VF-32, ve které testovali nový typ bojové stíhačky. Jejich přátelství prošlo tvrdou zkouškou, když byl jeden sestřelen za nepřátelskou linií. Zatím do snímku byli obsazeni Jonathan Majors (Lovecraft Country), Glen Powell (Top Gun: Maverick) a Christina Jackson (The Good Fight). Režíruje JD Dillard (seriály Outsider, Utopia) podle scénáře Jakea Cranea a Jonathana A. Stewarta. (Zdroj: Deadline)

Drsný život dětských vojáků

Akilla’s Escape je nové kriminální drama Charlese Officea. Čeká nás kriminální noirový film o dětském vojákovi z džungle velkoměsta. Po tom, co proběhne ozbrojená loupež, dopadne protagonista Akilla Brown patnáctiletého jamajského kluka. Následuje krušná noc, během které musí Akilla čelit nekončícímu koloběhu násilí, kterému si myslel, že konečně unikl. V hlavní roli Saul Williams. Snímek získal distribuci na loňském festivalu v Torontu a vypadá to, že by měl být uvedený v první polovině letošního roku. (Zdroj: Deadline)

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, Variety, Screen Rant

 

 

Galerie: 3

Bleskovky: Prime Time aneb přepadení v přímém přenosu | Fandíme filmu Bleskovky: Prime Time aneb přepadení v přímém přenosu | Fandíme filmu Bleskovky: Prime Time aneb přepadení v přímém přenosu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest