Bude Christopher Nolan nový Spielberg?

Bude Christopher Nolan nový Spielberg? | Fandíme filmu
Co režisér prozradil o Interstellar a filmové technologii.

Pokud si vzpomenete na náš článek, ve kterém jsme rozebírali scénář k filmu Interstellar, padla v něm zmínka o tom, jak je původní verze od Jonathana Nolana určená pro Stevena Spielberga prostě a jednoduše "spielbergovská". Tehdy bylo po sérii temnějších a ikonických snímků patrné, že si Nolan scénář přizpůsobí. Ale ejhle, vypadá to, že jsme se mýlili.

Nolan nedávno poseděl s redaktorem The Hollywood Reporteru na výročním setkání majitelů kinosálů v Las Vegas (Cinema-Con) a mimo zapálené propagace staromilského natáčení na celuloid také řekl něco o chystané novince Interstellar. Ta údajně skutečně naplní Spielbergovský odkaz rodinných filmů, na kterých Nolan vyrůstal. Režisér opustí komiksovou cílovku a s obyčejným chlapíkem, kterého ztvární Matthew McConaughey, se vydá do univerzálních vod kinematografie, které nabízejí autentický zážitek pro každého diváka všech věkových kategorií. Znamená to tedy jediné, scénář se nepřizpůsobuje Nolanovi, ale Nolan scénáři, takže většina odlehčených a pro režiséra netypických prvků, které jsme v rozboru vyškrtli, se vrací do hry. Možná dojde i na roboty!   

Co se týče natáčení, Nolan zmobilizoval snad každou IMAX kameru a film tak v sobě bude mít záběrů pořízených touto technologií ze všech Nolanových filmů zatím nejvíce. Režisér taktéž zvolil částečně dokumentaristický styl, vsadil na široké využití exteriérů a nově vybudovaných interiérů, a to včetně vesmírné lodi Endurance. Jednoduše máme čekat méně počítačových efektů a více efektů dělaných přímo na kameru. "Je to několikanásobně vyšší kvalita než zelené plátno." říká režisér. Snímek by měl dále pracovat se zvukem a využít potenciál velkých kinosálů, které si Nolan nemůže vynachválit. Tak co, těšíte na Interstellar ještě víc?

Zdroj: THR

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest