Master & Commander: Russell Crowe se na Twitteru obul do nespokojeného diváka

Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 9 obrázků
Když začnete dráždit kapitána Aubreyho, reakce na sebe nenechá dlouho čekat.

Historický dobrodružný velkofilm Master & Commander: Odvrácená strana světa (Master and Commander: The Far Side of the World) z roku 2003 patří mezi nejlepší námořnické bijáky všech dob. Příběh kapitána Jacka Aubreyho, kterého nedostižným způsobem ztvárnil Russell Crowe, se odehrává na pozadí napoleonských válek a spíše než efektní šermířské souboje a opulentní bitvy nabízí psychologickou sondu do duše velitele, jenž se nezalekne silnějšího nepřítele a přijme nebezpečnou výzvu. Není se také čemu divit, neboť snímek natočil uznávaný australský režisér Peter Weir, jenž vždy lpěl na propracovaných charakterech a rád se soustředil na složité mezilidské a mocenské vztahy. Netřeba připomínat, že před Masterem & Commanderem měl už na kontě pecky jako Svědek, Společnost mrtvých básníků, Zelená karta nebo Truman Show.

20th Century Fox
Master & Commander: Odvrácená strana světa (2003)

Weirův majstrštyk již přirozeně patří ke starším kouskům, tudíž příliš pozornosti nebudí. Ať se podíváte do jakékoliv databáze, všude najdete pochvalné recenze a uznalé komentáře, leč každému bezpochyby vonět nemusel a nemusí. Nedávno se do filmu opřel skrze sociální síť Twitter britský muzikant Ian McNabb. "Spousta lidí si stěžuje, že během pandemie špatně spí. Osobně mohu doporučit film Master & Commander s obvykle okouzlujícím a uhrančivým Russellem Crowem. V tomhle případě jsem však nikdy neviděl víc jak prvních deset minut. Nemáte zač. A díky Russelle." Za normálních okolností by se takový tweet během několika minut ocitl v propadlišti dějin, jenže v tomhle případě se tak nestalo, jelikož na kritiku zareagoval sám Crowe.

"To je ten problém dnešních 'děcek'. Chybí schopnost soustředit se. Film Petera Weira je brilantní. Náročný, zaměřený na detaily, prostě epický příběh o věrnosti Impériu, oddanosti a službě. Neskutečná kamera Russella Boyda a fantastický soundtrack. Bezpochyby film pro dospělé," uvedl v reakci rodák z Nového Zélandu. Posléze s k němu připojil i herec a scenárista Josh Gad, který o filmu napsal, že je naprosto "perfektní". Trošku tvrdší pak byl Peter Ramsey, režisér úspěšného animáku Spider-Man: Paralelní světy, jenž představiteli kapitána Aubreyho vzkázal: "Ten týpek je idiot, Russelle. Peter Weir je bůh, snímek je neuvěřitelný a ty v něm taktéž. Díky." A nám nezbývá než beze zbytku souhlasit.

Zdroj: Russell Crowe / Twitter, Variety

Foto: 20th Century Fox

Galerie: 10

Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu Master & Commander: Russell Crowe se na  Twitteru obul do nespokojeného diváka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest