Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes

Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu
Universal Studios
Zobrazit dalších 8 obrázků
S účesem mívají problémy i ti největší tvrďáci!‎

Historický dobrodružný opus Gladiátor režiséra Ridleyho Scotta (Blade Runner, Černý jestřáb sestřelen, Marťan) patří bezesporu do zlatého fondu světové kinematografie. Silný příběh o osudech římského generála Maxima, jenž se vlivem okolností ocitne v gladiátorské škole a poté se pokusí pomstít se za vraždu manželky a syna, dodnes platí za jeden z nejnapínavějších a nejdojemnějších spektáklů vůbec. Hlavní roli si střihnul charismatický Russell Crowe a v průběhu natáčení musel čelit různým překážkám. Možná to někoho překvapí, ale rodák z Nového Zélandu i po letech vzpomíná na to, jak musel bojovat se svými vlasy. V ikonické scéně, v níž si Maximus nejprve sundá přilbu, aby posléze odhalil svoji totožnost, mu totiž neustále stály vlasy, což vypadalo, vzhledem k tomu, co následně pronese, poněkud komicky.

"Přilba byla plná statické elektřiny a pokaždé, když jsem si ji sundal, stály mi na vršku hlavy vlasy. Zkoušel jsem to pomalu, zkoušel jsem to rychle, ale pokaždé byl výsledek stejný. Vlasy byly v pozoru a já vypadal jak postavička z Teletubbies. Nakonec to vyřešil Ridley Scott tím, že ve chvíli, kdy se obracím směrem ke Commodovi, zabral pouze čelo a bradu, takže vy nevidíte ony ‘Teletubbies’ vlasy, jak se kymácejí ve větru."

Gladiátor se i navzdory neposlušným vlasům stal jedním z hitů roku 2000 a Crowe si za bezchybné ztvárnění neústupného a odhodlaného generála odnesl Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Gladiátor 2000: Římský generál Maximus (Russell Crowe) opět dovedl své legie k vítězství na bitevním poli. Válka je vyhrána a Maximus sní o domově. Nepřeje si nic jiného, než se vrátit k ženě a svému synovi. Umírající vládce Marcus Aurelius (Richard Harris) pro něj nicméně má ještě jeden úkol. Žádá, aby se generál ujal vlády. Commodus (Joaquin Phoenix), dědic trůnu, žárlí na vládcovu přízeň Maximovi a nařizuje Maximovu popravu, včetně jeho rodiny. Maximus sice o vlásek unikne smrti, ale těžce zraněného ho "zachrání" otrokáři. Maximus se tak dostane do gladiátorské školy a v aréně jeho sláva den ode dne roste. Nyní přichází do Říma, aby pomstil vraždu ženy a svého syna, aby zabil nového císaře - Commoda. Poznal, že jediná moc, silnější než vládcova, je vůle lidu. Cesta, která vede k naplnění Maximovy pomsty je stát se největším hrdinou celé říše.

Zdroj: MW

Gladiátor

01.05.2000 | USA, Velká Británie
Akční, Dobrodružný, Drama
Info o filmu

Galerie: 9

Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu Gladiátor: Největším nepřítelem filmařů byl podle Crowea neposlušný účes | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest