Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky

Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Bude v létě ještě někdo zvědavý na ten samý příběh, který uvidíme na jaře v Pádu Bílého domu?

Trailer na White House Down je tady a já se prostě musím ptát: Je někdo zvědavý na ten samý příběh pouze s tříměsíčním odstupem? Když jsme loni dostali dvě různé Sněhurky, tak alespoň jedna byla komediálně pohádková a druhá temně fantastická. Olympus Has Fallen i White House Down shodně pojednávají o teroristickém útoku na Bílý dům a o jednom jediném agentovi, který sice nepatří k oficiální prezidentově ochrance, ale shodou okolností se nachází ve správný čas na správném místě a jako jediný tak může prezidenta zachránit. Jistě, řada nuancí se při bližším zkoumání najde, ale základní kostra se v obou případech opravdu až podezřele shoduje. V původním znění se oba snímky od sebe liší alespoň názvem, kdežto u nás je situace ještě pikantnější z toho důvodu, že nejprve uvidíme Pád Bílého domu (Olympus Has Fallen) a posléze Útok na Bílý dům (White House Down). O co, že si řada příležitostných diváků bude při projíždění programu myslet, že se dubnový film zkrátka a dobře promítá i v červenci.

Co by mohlo oba filmy vedle herců odlišovat, je atmosféra. Antoine Fuqua se v rozhovorech k Olympus Has Fallen holedbal, že jeho film bude nesmírně vážný a realistický, nicméně ze zahraničních recenzí víme, že Fuqua naservíroval bizarní mix realisticky vyhlížejícího násilí s přestřelenou nadsázkou akčních filmů devadesátých let. Na jednu stranu tak má divák údajně tendenci smát se Butlerovým hláškám a užívat si filmově přemrštěnou akci, jenže mu to je tak nějak hloupé, když při tom musí pozorovat realistické utrpení nevinných obětí. V součtu je ale Olympus podle všeho primárně akční jízda. Zato WHD se v prvním traileru tváří překvapivě jako velice seriozní, skoro až dokumentárně zaznamenaná, dramatická záležitost, což je ve spojení s režisérem Rolandem Emmerichem, králem popcornové zábavy, tak trochu paradox. Každopádně si pusťte trailer a udělejte si vlastní obrázek, dole v galerii na vás pak čekají čtyři plakáty.

 

Útok na Bílý dům: První teaser

 

Zdroje: Moviefone, Collider

Galerie: 4

Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky | Fandíme filmu Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky | Fandíme filmu Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky | Fandíme filmu Útok na Bílý dům: Teaser trailer a fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest