Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky

Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 8 obrázků
Filmaři se rozpovídali o adaptaci populární videohry. Přísahají věrnost předloze a zaměření na postavy. Objeví se jedna úplně nová.

Tento týden měl původně vejít do kin nový Mortal Kombat, kde si to měli mezi sebou po dlouhé pauze zase rozdat slavní videoherní zápasníci. Jak už ale chvilku víme, film se odložil na duben, kdy zamíří kromě kinosálů také na streamovací platformu HBO Max. Pokud to situace dovolí, tak u nás a na Slovensku bychom mohli vyrazit na tuhle mlátičku do biografu 15. 4.. Tak budeme opatrně držet palce, aby to vyšlo. To bylo pár slov na úvod a teď přejdeme k tomu, co o Mortalu Kombatu prozradil režisér Simon McQuoid.

V rozhovoru pro Entertainment Weekly začal o tom, co nás čeká v úvodu filmu. Ten nás vezme prostřednictvím desetiminutového flashbacku do feudálního Japonska, kde poprvé potkáme Hanza Hasashiho a Bi-Hana, kteří se později stanou Scorpionem a Sub-Zerem. Nedílnou součástí Scorpiona je kunai, což je takové kopí na řetězu, jímž si může ve videoherní předloze k sobě přitáhnout protivníka. „Trochu jsme zkoumali kunai a zjistili jsme, že jde o starodávný japonský zahradní nástroj,“ říká McQuoid. Ten uvidíme hned v jedné z prvních scén, kde jej na zahradě používá Hanzova žena Harumi. Úvod potom vyvrcholí drsným bojem mezi Hanzem a Bi-Hanem. Představitel Scorpiona Hiroyuki Sanada popsal začátek filmu jako rodinné drama s brutálními souboji.

Té brutality si zřejmě užijme plnými doušky, neboť ve filmu poprvé uvidíme i pár ikonických fatalit, kdy se trhají páteře z těla atp. Filmový reboot se snaží hodně respektovat předlohu a proto si je režisér vědom toho, že mládeži přístupný film v tomhle případě nehrozí. Zároveň si ale dává pozor, aby nevyfasoval přístupnost NC-17, což je podle Americké filmové asociace nepřísnější rating. Takovéto snímky potom řada kin odmítá promítat. Jako zlatá střední cesta se tedy zvolila ta, že Mortal Kombat bude mít rating R, který drsných výjevů dovoluje vyobrazit dost a dost. Souboje mají být díky pohybům kamery hodně dynamické a některé z nich jsou prý podle prvních testovacích projekcí naprosto skvělé. Mlácení protivníků se samozřejmě neobejde bez krve, která tu má navíc několik různých významů, jakože krev symbolizuje rodinu či spojení.

V minulosti jsme zaslechli, že by se v Mortal Kombatu měla objevit zcela nová postava jménem Cole Turner, jež nebyla v žádném dílu videohry. A ono tomu opravdu tak bude, jak potvrdil McQuoid, avšak s tím rozdílem, že se jmenuje Cole Young. Colea hraje Lewis Tan, jehož role byla dlouho držena v tajnosti. Tan pro postavu vytvořil nový bojový styl a během prvního setkání ve filmu ji nezastihneme v nejlepší chvíli. Cole býval kdysi šampiónem MMA a měl před sebou velkou kariéru, jenomže všechno se potom tak nějak pokazilo. Tanova postava má na prsou znaménko ve tvaru draka, který je symbolem Mortal Kombatu.

Hrdina se bude muset ohlížet přes rameno, protože po něm jde Sub-Zero, jehož na něj z neznámého důvodu poslal čaroděj Shang Tsung ze světa Outworld. Cole později potká majora speciálních sil Jacksona „Jaxe“ Briggse, jenž má stejné znamení a poradí mu, aby našel Sonyu Blade. Ta jej navede do chrámu lorda Raidena, kde se Cole setká s dalšími bojovníky jako jsou Liu Kang, Kung Lao a Kano. Ti mají též znamení a všichni pod stejnou střechou trénují na turnaj, v němž budou bojovat o osud našeho světa.

Podle vyprávění tvůrců se zdá, že si na filmu dali pečlivě záležet a že nás pravděpodobně čeká pěkně drsná podívaná, která v sobě videoherní předlohu nezapře. Tak snad už se také co nejdříve dočkáme prvního traileru. V galerii najdete první fotky. 

PS: Před nějakou dobou bylo potvrzeno, že se ve filmu objeví také bojovník Kabal. Postava se představila v Mortal Kombat 3, nosí dýchací masku a je nadlidsky rychlá. Ve filmu Kabala ztělesnil kaskadér Daniel Nelson (Godzilla vs. Kong). 

Foto: Warner Bros.

Zdroje: EW, Comic Book

Mortal Kombat

23.04.2021 | USA, Kanada
Akční, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 9

Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu Mortal Kombat: Drsný bojový film slibuje trhání páteří a odhalil první fotky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest