The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti

The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti | Fandíme filmu
CBS Films
Zobrazit další 3 obrázky
Po několikaleté pauze se konečně vrací za kameru jeden z nejtalentovanějších filmařů současného Hollywoodu.

Režisér a scenárista Darren Aronofsky si dal v posledních letech tvůrčí pauzu, když naposledy poslal do kin v roce 2017 rozporuplně přijatou biblickou alegorii matka! (Mother!). Aronofského potenciál však všichni dobře známe, jelikož Requiem za sen, Fontána, Wrestler či Černá labuť patří mezi snímky, které se vám vypálí do mozku na hodně dlouhou dobu. Rodák z New Yorku nyní zřejmě shledal, že odpočinku bylo dost a vrhne se na filmovou adaptaci divadelní hry The Whale (Velryba) z pera Samuela D. Huntera. O Aronofského účasti prvně informoval server DiscussingFilm, jehož zprávu následně následně potvrdil server Deadline, který navíc připojil castingovou novinku. Projektu se totiž upsal Brendan Fraser, jehož si asi pamatujete z dobrodružné Mumie, komedie Dožeň, co se dá!, dramatu Těžká rozhodnutí či seriálu Doom Patrol. V posledních letech Fraser zrovna dvakrát nezářil, leč spolupráce s Aronofským by to mohla lehce změnit.

Universal Pictures
Brendan Fraser ve snímku Mumie (1999)

Příběh se točí kolem zlomeného takřka třistakilového chlapíka z Idaha, jenž žije samotářským životem ve svém bytě, přičemž vše směřuje k tomu, že se ují k smrti. V zoufalé snaze navázat kontakt se svoji odcizenou dcerou, učiní první krok, aby narazil na jízlivou, sarkastickou a hluboce nešťastnou dívku. The Whale má být zábavnou a vnímavou sondou do života člověka, před nímž se otevírá poslední šance na spásu. Ústředním tématem filmu bude, že krásu lze najít i tam, kde bychom to patrně vůbec nečekali.

Paramount Pictures
Darren Aronofsky při natáčení snímku matka! (2017)

Hunter k projektu poznamenal: "Přepis mé hry do formy scénáře bylo srdcovou záležitostí. Jedná se o hluboce osobní zpověď a jsem nesmírně vděčný, že se vyskytla šance představit příběh širšímu publiku. Darrenovým fanouškem jsem se stal ve chvíli, kdy jsem na universitě viděl jeho Requiem za sen, což bylo v době, během níž jsem psal své první hry. Mám radost z toho, že film obohatí svým talentem a jedinečnou vizí."

V tuto chvíli nevíme, kdy padne první klapka, avšak nutno podotknout, že látka by mohla Aronofskému výborně sedět.

Zdroj: DF, Deadline

Foto: CBS Films (ilustrační, z filmu Těžká rozhodnutí)

Galerie: 4

The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti | Fandíme filmu The Whale: Brendan Fraser ztvární třísetkilového muže, co se málem ujedl k smrti | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest