Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche

Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit dalších 6 obrázků
Ledy povolily a životopisný snímek o slavné plavkyni se konečně začne točit.

Daisy Ridley v loňském roce zakončila ve sci-fi spektáklu Star Wars: Vzestup Skywalkera své putování po předaleké galaxii a v příštím roce by se měla představit v postapokalyptickém scífku Chaos Walking a v rodinné taškařici Králíček Petr bere do zaječích. Jejím dalším projektem by pak mělo být životopisné sportovní drama Young Woman and the Sea, které poputuje dle informací serveru Deadline přímo na službu Disney+. V centru dění bude Američanka Getrude "Trudy" Ederle, dcera německých imigrantů, úspěšná plavkyně, olympijská vítězka z Paříže 1924 a první žena, která přeplavala kanál La Manche. Nejprve v roce 1925 selhala, leč o to silnější a odhodlanější se vrátila o rok později, aby napodruhé uspěla. Než se Ederle vydala na plaveckou misi podruhé, vyjednala si finančně výhodný kontrakt týkající se exkluzivních práv na její příběh s New York Daily News a Chicago Tribune, který pokryl nutné náklady na plavbu.

Zajímavé látky se chopí režisér Joachim Rønning (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, Zloba: Královna všeho zlého), když o scénář se postaral Jeff Nathanson, jenž vycházel z knižní předlohy z pera Glenna Stouta. Projekt se chystá již několik let a Ridley je s ním spojována od samého začátku. Paramount však nikdy nedal producentům zelenou, leč situace kolem práv se nedávno vyřešila a producent Jerry Bruckheimer spojil síly s Disneym. Studio doufá, že natáčení započne v první polovině příštího roku.

Zdroj: Deadline

Foto: Lucasfilm (ilustrační, ze snímku Star Wars: Poslední z Jediů)

Galerie: 7

Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu Young Woman and the Sea: Hvězda Star Wars přeplave kanál La Manche | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest