Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky

Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 6 obrázků
České diváky nejvíce uchvacují seriálová dramata a skokový nárůst údajně zaznamenal žánr fantasy.

V koronavirovém roce 2020 zájem Čechů o službu Netflix dle informací streamovacího giganta narostl, přičemž nejvíce pozornosti si získala dramata, komedie a akční filmy. Jen pro srovnání, v USA diváci taktéž nejvíce bažili po dramatech, romantických komedií a akčních nářezech. Zpět do tuzemských luhů a hájů. Obrovský nárůst hlásí fantasy počiny, jejichž sledování vzrostlo takřka šestnáctkrát. Češi se rádi nechávali unést světem čar a kouzel a z hlediska konkrétních titulů se bavili ponejvíce u první řady seriálů Zámek a klíč, Prokletá nebo Dopis pro krále. Bodovala i Kytice z roku 2000. Nárůst zájmu byl patrný i u romantických fláků. Mezi nejpopulárnější kousky o lásce patřily Vánoční výsadek, Princezna z cukrárny: Zase vyměněná, krátký seriál DASH & LILY a česká romantická komedie Přes prsty.

V obecné rovině dominovala dramata, obzvláště seriálová tvorba, když Čechům učaroval šachový hit Dámský gambit, historická řež Barbaři, mysteriózní Lucifer a nezklamala ani pátá řada Koruny. Stříbro v rámci žánrové nabídky uzmuly komedie. Mezi nejpopulárnějšími tituly najdeme jak sezónní novinky Sváteční rande a Hubbieho Halloween, české komedie Ženy v běhu a Ženská na vrcholu, tak i komediální seriály spíše pro mladší publikum jako Sexuální výchova, Tenkrát poprvé nebo I am Not Okay with This. Pěkná čísla zapsal i podzimní seriál Emily in Paris. Na třetí příčce se pak usídlily akční seriály a filmy, když zájem o tento žánr stoupl oproti loňsku údajně pětkrát. Dle očekávání diváci baštili akční podívané Vyproštění s Chrisem Hemsworthem a Old Guard: Nesmrtelní v hlavní roli s Charlize Theron. Mezi nejpopulárnějšími akčňáky jsou také třeba druhá řada seriálu Umbrella Academy, letošní novinka Guye Ritchieho Gentlemani a válečná jednohubka Mosul.

Oproti předchozímu roku se Češi na Netflixu více oddávali i hororovým a thrillerovým zážitkům. Sledování thrillerů narostlo téměř šestkrát, u hororů to bylo skoro pětkrát. Mezi nejoblíbenější hororové tituly patří například seriál Záhadné sídlo Bly, jihokorejský zombie horor #Žiju, španělský horor Hlasy, rusko-americký koprodukční film Odebrat z přátel: Dark Web či variace na známou pohádku Jeníček a Mařenka v lese hrůzy. Thrillerům dominoval španělský seriál Papírový dům a americké béčko Nebezpečné lži.

Zdroj: Tisková zpráva Netflix, Deadline

Foto: Netflix

Galerie: 7

Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu Češi letos na Netflixu preferovali dramata, komedie a akčňáky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest