David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky

David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Možná právě proto podepsal slovutný režisér exkluzivní čtyřletou smlouvu s Netflixem.

Stylizované životopisné drama Mank režiséra Davida Finchera vypadá dle fotek, trailerů a prvních reakcí úchvatně a my už se nemůžeme dočkat, až nám jej Netflix 4. prosince 2020 se vší parádou naservíruje. A jeden z nejzručnějších současných hollywoodských režisérů se hodlá realizovat na Netflixu i nadále, jelikož nedávno podepsal se streamovacím gigantem exkluzivní čtyřletou smlouvu. Fincher má s Netflixem své zkušenosti, když se podílel na seriálech Domek z karet a Mindhunter. Tvorba seriálů se však ukázala jako zdlouhavá a náročná, tudíž v budoucnu se Fincher opět bude zaměřovat na filmové projekty.

Netflix

Fincher magazínu Premiere potvrdi, že zprávy o kontraktu jsou pravdivé, přičemž formu spolupráce výrazně určí úspěch/neúspěch zmíněného snímku Mank. "Buď se potom pokusím vykoupit se a poptám se, co by chtěli, abych natočil, nebo se budu chovat jako arogantní hajzlík a budu požadovat odklepnutí dalších černobílých fláků. Jsem tu proto, abych dodal obsah a nalákal skrve vlastní sféru vlivu nějaké diváky."

Režisér hitovek Sedm, Klub rváčů, Zodiac či Zmizelá se taktéž vyjádřil k současnému stavu filmové branže. Údajně má pocit, že existují už jen dvě období v roce, kam lze směřovat filmové výtvory. Léto má samozřejmě opulentní blockbusterovou/komiksovou příchuť a naopak zima zase přeje oscarovkám a náročnějším kouskům. Zbytek je de facto jen výplň. Ostatně to je možná důvod, proč se chce Fincher v budoucích letech vyblbnout na Netflixu. Sám říká, že na této platformě není takový tlak na otevírací víkend (lze točit méně konvenční kousky, které se vymykají schématu komiksovka/oscarovka), jako je tomu v případě kinodistribuce, a film si posléze žije vlastním životem v knihovně dané služby.

Zdroje: ThePlaylist, TF, Collider

Foto: Netflix

Galerie: 4

David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky | Fandíme filmu David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky | Fandíme filmu David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky | Fandíme filmu David Fincher říká: V kinech už pouštějí jen komiksy a oscarovky | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest