Black Panther: Marvel potvrdil, že zesnulý Boseman nebude přeobsazen

Black Panther: Marvel potvrdil, že zesnulý Boseman nebude přeobsazen | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Jak tedy bude nešťastné úmrtí hlavního představitele vyřešeno? A premiéra Black Panthera 2 se odkládá.

Také Black Panther 2 byl jedním z projektů, ke kterým se vyjádřil na Disneyho prezentaci pro Investory šéf studia Marvel Kevin Feige. Po tom, co před pár měsíci představitel T’Chally Chadwick Boseman zemřel na rakovinu, se zdál být osud série nejasný. Feige teď jednoznačně potvrdil, že dvojka i přes nešťastnou ztrátu vznikne. Kevin hovořil o tom, že Chadwickovo ztvárnění T’Chally bylo ikonické a aby Marvel uctil jeho památku, série bude pokračovat. Sequel bude dál zkoumat svět Wakandy a bohatou paletu postav představených v prvním snímku. A co je ze všeho nejdůležitější, Feige jednoznačně vyvrátil možnost, že by Bosemanova role byla přeobsazena!

To zásadním způsobem zužuje Marvelu možnosti, jak se se ztrátou ústředního představitele vypořádat. Už před časem čelní představitelka studia Victoria Alonso jednoznačně odmítla možnost, že by Bosemana nahradil digitální dvojník. A když role nebude ani přeobsazena, zbývají v zásadě dvě možnosti: Žezlo Black Panthera převezme někdo další, anebo se série zaměří rovnou na celé spektrum postav a potažmo několika různých Black Pantherů.

Jako favorit pro převzetí Black Pantherovi role mezi fanoušky figuruje Letitia Wright, alias T’Challova sestra Shuri. Ta v komiksech skutečně je jedním z výrazných nositelů role Black Panthera. Je tu však menší komplikace. Wright na Twitteru sdílela pofidérní antivakcinačí video, následkem čehož se do ní fanoušci tvrdě pustili. Herečka v dalších komentářích situaci jen zhoršovala a nakonec beze slova smazala svůj sociální účet. Je možné, že tím je situace uzavřena, ale pokud by Disney Letitiu začal vnímat jako nepředvídatelnou osobnost, která by mohla představovat problém pro marketing, tak v tom případě by měl Black Panther 2 na krku novou starost.

Další královskou figurou, která ve Wakandě vystupuje, je M'Baku (Winston Duke), jenž se v prvním snímku s T’Challou utkal o trůn, ale následně svého krále podpořil a zařadil se mezi jeho věrné. Teoreticky by tak novým vládcem (a potenciálně Black Panthrem) mohl být právě on. Pak tu byla skupina T’Challových věrných – Nakia (Lupita Nyong'o) a Okoye (Danai Gurira). Zvlášť z Lupity vyrostla během let prvotřídní hvězda, takže by do pozice nového tahouna série zapadala. A pak se potenciálně nabízí ještě jedna hodně divoká varianta. Black Panthera by mohl nahradit polepšený antagonista.

Částečně do téhle škatulky spadá zmiňovaný M'Baku. Pak je tu W'Kabi (Daniel Kaluuya), T’Challův nejlepší přítel, který po názorovém rozkolu svého krále zradil. A jako hodně divoká možnost se nabízí návrat Erika Killmongera. Ten sice zdánlivě zemřel, ale to je zrovna v komiksových filmech ta nejmenší potíž. Spíš by scénář měl problémy s tím, jak ze zuřivého revolucionáře udělat umírněného ochránce všech bez rozdílu. Ale teoreticky by se dal vymyslet nějaký příběh o vykoupení. V Killmongerův prospěch hraje skutečnost, že Michael B. Jordan je největší hvězdou obsazení celého prvního filmu a po smrti Chadwicka Bosemana jeden z mála černošských herců této věkové kategorie, který má tak velkou star-power a zároveň nemá v rámci Marvelu už nějakou jinou roli. Z dosud neangažovaných herců se nabízejí John David Washington (Tenet) či LaKeith Stanfield (Na nože, Atlanta). Anebo je tu samozřejmě vždycky možnost, že Marvel objeví nějakého nováčka, stejně jako před pár lety objevil Bosemana.

Feige dále uvedl, že scénář nového filmu připravuje opět režisér Ryan Coogler. Datum premiéry se o několik měsíců odložilo, když bychom se nově měli filmu dočkat 8. 7. 2022.

Foto: Marvel

Zdroje: Deadline, Nikolas Smith, Disney Investor Day

Galerie: 3

Black Panther: Marvel potvrdil, že zesnulý Boseman nebude přeobsazen | Fandíme filmu Black Panther: Marvel potvrdil, že zesnulý Boseman nebude přeobsazen | Fandíme filmu Black Panther: Marvel potvrdil, že zesnulý Boseman nebude přeobsazen | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest