Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu

Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
The Gray Man, velkolepé špionážní dobrodružství s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem, se bude natáčet také u nás.

V říjnu u nás natáčel Marvel minisérii The Falcon and The Winter Soldier, teď se Česko komiksovému království opět přiblíží. Naše zemička bude jednou z lokací, kde se bude natáčet The Gray Man, velkolepé špionážní dobrodružství, jež připraví režiséři Avengers: Endgame, Anthony a Joe Russoovi, a jednu z hlavních rolí ztvární Chris Evans, představitel Captaia Ameriky.

Nový snímek vychází z románové předlohy Marka Greaneyho. Hrdinou je bývalý agent CIA Court Gentry, ze kterého se stal nájemní zabiják. Gentry, přezdívaný The Grey Man (Šedý muž) se snaží zachránit život dcerám, které ani nevědí, že existuje. Při tom jej po celé zeměkouli pronásleduje jeho bývalý parťák ze CIA Lloyd Hansen. Evans ztvárnil Hansena, Gentryho hraje Ryan Gosling. Pokud bude snímek úspěšný, tak se počítá s tím, že o Šedém muži vznikne celá filmová série.

Podle neoficiálních zvěstí sice rozpočet filmu Irčan kvůli nákladnému digitálnímu omlazení herců narostl možná až na čtvrt miliardy dolarů, avšak podle oficiálních informací je právě The Gray Man nejdražším snímkem, jaký kdy natáčela streamovací služba Netflix. Vznik filmu by měl stát zhruba 200 milionů dolarů, což je částka srovnatelná s bondovkami, posledními díly série Mission: Impossible nebo jinými akčními velkofilmy. Dosud byl nejdražším filmem Netflixu akční výplach 6 underground: Tajné operace od Michaela Baye.

Největší část filmu zřejmě vznikne v Kalifornii, kde filmaři dostali zajímavé daňové úlevy. Nicméně se počítá s tím, že se špionážní pronásledování podívá kolem světa a jednou ze zastávek bude také Česká republika! Také v Česku si filmaři zažádali o finanční pobídku u Státního fondu kinematografie a česká produkční firma Stillking Films na svém Instagramu zveřejnila první fotky z obhlídky lokací. Můžete je vidět dole v galerii a vypadá to, že se tvůrci podívají do Prahy, ale také někam do přírody.

V neděli bratři Russoovi promluví na brazilském Comic-Conu, tak třeba se o snímku dozvíme něco bližšího.

Foto: Marvel, Warner Bros., Stillking Films/Instagram

Zdroje: Státní Fond Kinematografie, Stillking Films, Deadline, Collider

Galerie: 5

Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu Režiséři Avengers v Česku natočí nejdražší film v historii Netflixu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest