Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé

Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit dalších 14 obrázků
Víme, jakou další zahraniční zemi Česko v The Falcon and The Winter Soldier představuje. Anthony Mackie vzpomíná na "českého prcka, co do něj strkal tyčí".

Natáčení marvelovské minisérie The Falcon and The Winter Soldier v Česku skončilo. Už včera to naznačovaly sociální příspěvky členů štábu. Dle interních informací měly určité dodatečné práce pokračovat ještě v pátek, ale nakonec byli filmaři natolik rychlí, že se vše stihlo dokončit již ve čtvrtek.

Za celým natáčením se ještě ohlédneme v nějakém souhrnném příspěvku, zatím v rychlosti alespoň pár zajímavostí. V posledních dnech se natáčelo především v Klášteru Sv. Gabriela na pražském Smíchově, kde soudě dle počtu natáčecích dní vznikala asi poměrně slušná řádka scén (anebo scény komplikované). V galerii můžete vidět jak klášter, tak několik zákulisních fotek, o které se podělili členové štábu. Před několika dny se natáčelo také v pražské Lucerně. Z té pro vás máme jen jednu fotografii, na které můžete vidět, jak jezdecká fotka Davida Černého byla vytažena až ke stropu, zřejmě aby nepřekážela v záběrech. Dle dostupných informací se pasáž Lucerna změnila v nějakou další Lotyšskou lokaci.

Dále můžete v galerii vidět vozový park lotyšské policie, tentokrát u Kasáren Karlín, kde měl štáb k dispozici další natáčecí lokaci. Fotky soch pocházejí z útrob budovy Živnobanky na rohu ulic Nekázanka a Na Příkopě, kde taktéž proběhla jedna z částí natáčení. Na Letenské pláni fotoaparátu pózují Erin Kellyman, Desmond Chaim a Tyler Dean Flores, představitelé vedlejších rolí.

Zdaleka nejzajímavější jsou však fotky z Olšanských hřbitovů, který se proměnil v další cizí zemi, kterou Česko ztvárnilo. Jak můžete sami posoudit dle jednotlivých nápisů, Olšanka se proměnila v hřbitov v Polsku. Celkem si tedy Česko zahrálo minimálně čtyři různé země: Lotyšsko, Švýcarsko, Polsko a blíže nespecifikovnou arabskou zemi.

Jak už asi víte, natáčení se snažilo držet maximální možnou míru utajení a ústřední herci se k němu příliš nevyjadřovali. Teď se o filmování zmínil alespoň krátce představitel Falcona Anthony Mackie, který podle svých slov „trčel v Evropě“. O natáčení v Česku v době covidové pro Entertainment Tonight řekl:

„Všichni se vzájemně bojí jeden druhého. Jídlo za moc nestojí, protože se musí zabalit někde úplně jinde a přivézt v uzavřených sáčcích. Je to opravdu hrůza. Opravdu žijete v karanténě. Neměli jsme se jako hráči NBA, kteří ve svojí ‚bublině‘ měli svoje kamarády nebo holiče. Nám stačilo, abychom se k někomu přiblížili blíž než na dva metry a hned k vám přiběhl nějaký prťavý Čech a začal vás odstrkovat tyčí, abyste se rozestoupili. Bylo to vážně drsné.“

Je pravda, že během produkce bezpečnostní pravidla byla opravdu přísná, aby natáčení nebylo ohroženo a mohlo být dokončené až do konce. Nicméně zároveň je třeba dodat, že Anthony situaci pro potřeby rozhovoru maličko dramatizuje. Na fotkách, které sdíleli členové štábu ze zákulisí bylo patrné, že filmaři měli nejednu příležitost užívat si opravdu skvělé (a čerstvě připravené) jídlo. A i když byl štáb separovaný od svých blízkých (což by asi mimo pandemii nebylo zase o tolik jiné, když vezmete v potaz, že jde povětšinou o obyvatelé Spojených států, kteří pracovně odletěli až do Evropy), tak to na zákulisních fotkách vypadá, že se mezi filmaři utvořily poměrně přátelské vazby. Tak snad to nebylo až tak hrozné, jak se nás Anthony snaží přesvědčit ;-)

Za fotky vděčíme / Thanks you for the pictures: Štáb na Instagramu / crew members on Instagram + Matus.Cosplay & Patricia Green

Rough English translation for our foreign visitors: The production of The Falcon and The Winter Soldier has ended. Some members of the crew are already sharing goodbye photos on social media. We are told that one part of the production was supposed to continue until Friday, but the production was so quick, they were able to wrap everything up on Thursday.

We will bring you some final resume (and hopefully new information) on the later date, now we have a few more tidbits for you. The production spent most of the remainding days in the St. Gabriel monastery. You can find some behind the scenes photos from crew members in the gallery down below. You can also find there some location and behind the scenes photos. You can find there Lucerna Passage, Karlín Barracks and more Latvian vehicles or insides of the Živnobanka palace. There is also an image of Erin Kellyman, Desmond Chaim and Tyler Dean Flores, three supporting actors. The most interesting photos are from Olšanský Cemetery. As you can see, the place was changed to look like a graveyard in Poland, so we have one more international place that Czech republic represented.

As you know, the whole production was very secretive. Now we have at least a short quote from Anthony Mackie, who told Entertainment Tonight he was having a rough time being stuck in Europe:

"Everybody’s very afraid of each other. The food is bad because they have to pack it up somewhere else and bring it to us in Ziploc bags. Yeah, it’s awful. You’re literally living in quarantine. It’s not like the NBA bubble where they had a barber shop and friends to hang out with...No, if you get within six feet of somebody, there’s some little Czech dude coming and poking you with a stick, saying, "You have to move." So it’s rough."

We can tell you that Anthony is painting the situation little more dramatic than it really was, but he is correct in case of COVID precautions – they were very strict to make production as safe as possible.

Follow us on Instagram to get the latest news from Prague production, we are hoping we will be able to bring you some more information in the upcoming days.

Minisérie The Falcon and the Winter Soldier pro Disney+ pojednává o osudech nástupců Captaina Ameriky po událostech Avengers: Endgame. V hlavních rolích se vracejí Sebastian Stan jako Winter Soldier a Anthony Mackie jako Falcon. Dále hrají Daniel Brühl jako Zemo a Emily VanCamp jako Agentka 13. Wyatt Russell se přidal jako U.S. Agent. Scénář píše Derek Kolstad, režíruje Kari Skogland.

Galerie: 15

Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu Marvel ukončil natáčení v Praze. Podle hlavní hvězdy bylo opravdu tvrdé | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest