Cymbeline: Shakespeare s motorkáři a samopaly

Cymbeline: Shakespeare s motorkáři a samopaly | Fandíme filmu
Pusťte si trailer na jednu z nejdivnějších adaptací Williama Shakespearea, s poměrně zajímavým obsazením.

Cymbeline (Cymbelín) je nepříliš známé drama Williama Shakespearea. Ještě nedávno neznámý projekt právě chystá Michael Almereyda (Happy Here and Now, Hamlet) a půjde o moderní adaptaci, podobně jako třeba Romeo a Julie Baz Luhrmana. Zajímavostí je, že se tvůrci snaží použít co nejvíce původního textu.

Příběh se odehrává v Americe 21. stoletím a půjde v něm o střet zkorumpované policie a drogového gangu. A nebyl by to Shakespeare, kdyby nemělo jít o nepřející lásku a to mezi Imogenou (Dakota Johnson) a Posthumusem (Penn Badgley) proti níž stojí intrikující královna (Milla Jovovich) a její král Cymbelín (Ed Harris). Obsazení doplňuje Ethan Hawke v roli Jachima. (Podrobnosti o Shakespearově hře najdete například na české Wikipedii)

Trailer, který byl záhy po oznámení filmu vypuštěn, není zatím k dispozici ve valné kvalitě, přesto dokáže nastínit nezvyklou atmosféru filmu, která vzniká kombinací původního textu a ostrostřelců v kožených bundách. O hudební stránku se postarala kapela Black Angels a nutno říct, že k filmu ladí velmi dobře. Jestli to bude celé fungovat, nebo půjde jen o další rádoby modernu, se teprve uvidí. O premiéře víme jen to, že bude příští rok.

Cymbeline: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest