Unreasonable Behaviour: Angelina Jolie a Tom Hardy chystají film o slavném válečném fotografovi

Unreasonable Behaviour: Angelina Jolie a Tom Hardy chystají film o slavném válečném fotografovi | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Čeká nás pravděpodobně syrový a nekompromisní pohled na hrůzy války.

Angelina Jolie pořád platí v prvé řadě za talentovanou herečku, ale už má několik zajímavých zářezů i v režijní filmografii. Obzvláště životopisná dramata Nezlomný a First They Killed My Father stojí za pozornost, přičemž ani její debut V zemi krve a medu odehrávající se během bosenské války nedopadl co do kvalit úplně zle. V blízké budoucnosti se Jolie do válečné vřavy coby režisérka vrátí, jelikož dle informací serveru Collider natočí životopisné drama Unreasonable Behaviour, které bude pojednávat o osudech světoznámého válečného fotografa Dona McCullina. O scénář se postará Gregory Burke a produkčních povinností se chopí Tom Hardy.

Britský fotožurnalista viděl za svoji kariéru opravdu ohavné věci. Znám je díky drastickým fotografiím z válečných konfliktů a sociálních nepokojů ponejvíce z Afriky či Asie, tedy z nejchudších a společensky nejméně stabilních oblastí světa (Kambodža, Kongo, Indie, Bengálsko či Salvador). McCullin obvykle zachycoval lidskou bolest a smrt. Nejednou fotografoval z bezprostřední blízkosti i průběh poprav, vraždění či kruté dopady hladu na člověka. Oceňované jsou jeho fotky z války ve Vietnamu a z konfliktu v Severním Irsku. Nevyhýbal se ani problematice ekologie, když nafotil celou řadu katastrof způsobených člověkem. V roce 1968 přežil vlastní smrt, když jeho fotoaparát zastavil letící střelu.

Jolie k chystanému projektu uvedla následující: "Je mi ctí, že dostanu šanci zfilmovat život Dona McCullina. Oslovila mě výjimečná kombinace nebojácnosti a lidskosti, jeho upřímné odhodlání tlumočit bolestivou válečnou pravdu a jeho empatie a respekt k těm, kteří trpí jejími následky. Doufám, že se nám podaří natočit stejně nekompromisní film, jako jsou jeho fotografie."

Sám McCullin věří, že Jolie  se na režijní sesli osvědčí. "Měl jsem tu čest zhlédnout Angelinin poslední film odehrávající se v Kambodže, kde jsem já sám strávil během válečného konfliktu spoustu času. Byl jsem mile překvapen, jak silný a přesný obraz doby dokázala vykreslit. Mám pocit, že jsem v jejích schopných a profesionálních rukách v bezpečí."

Zdroj: Collider

Foto: Universal Pictures (z natáčení snímku Nezlomný)

Galerie: 2

Unreasonable Behaviour: Angelina Jolie a Tom Hardy chystají film o slavném válečném fotografovi | Fandíme filmu Unreasonable Behaviour: Angelina Jolie a Tom Hardy chystají film o slavném válečném fotografovi | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest