Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3

Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 11 obrázků
I když kvalita série pokulhávala, trojka mohla spatřit světlo světa.

Když na přelomu tisíciletí vyšlo najevo, že se Angelina Jolie chopí hlavní role ve filmové adaptaci populární dobrodružné videohry Tomb Raider, většina fanoušků akčního žánru byla nadšená. Lepší Laru Croft jsme si zřejmě nemohli přát. Jolie byla nejen půvabná, sexy a charismatická, ale rovněž disponovala onou ideální troškou rebelantství. V roce 2001 tak vtrhnul do kin po celém světě snímek Lara Croft - Tomb Raider režiséra Simona Westa, v němž Lara hledala dvě části prastarého šému, díky němuž by jeho majitel mohl získat moc nad časem a prostorem. Byli u toho tehdy i Jon Voight či Daniel Craig a obecně se čekal úspěch jako hrom. Inu, finančně Westův počin nepropadl, jenže co do kvalit to byla špaténka. Vizuálně nadstandardní, z hlediska obsahu však prázdné, navíc podivně sestříhané.

Paramount Pictures

Kladný ohlas v pokladnách kin přirozeně znamenal, že se ihned začalo pracovat na dvojce. Westa vystřídal na režijní sesli Jan de Bont (Nebezpečná rychlost 1+2) a herecký ansámbl vyšperkovali kupříkladu Gerard Butler, Ciarán Hinds či Djimon Hounsou. Bohužel, úroveň zpracování zůstala i o dva roky později stejně mizerná. De Bont sice měl k dispozici barvitější scénář, exotičtější lokace a lépe vygradovaný příběh, leč odvedl obdobně žalostnou práci jako West. V tomhle případě už diváci Laru nepodrželi a snímek se v kinech nezaplatil ani náhodou.

Nicméně trojka údajně měla i tak zelenou a opět u toho měla být Jolie. Paramount frančíze a značce evidentně věřil, tudíž herec Chris Barrie, jenž si v obou případech střihnul Lařina komorníka, v roce 2004 uvedl, že se trojka řeší a že on sám doufá v brzký návrat. Nakonec se Lara s tváří Jolie na plátnech kin znovu neukázala a stopku chystanému projektu vystavila sama představitelka hlavní role. "Necítila jsem, že potřebuji natočit další díl, protože s dvojkou jsem byla plně spokojená. V té jsem si splnila, co jsem chtěla."

Paramount Pictures

Inu, rozhodnutí Jolie bylo logické. Série pravděpodobně skýtala obrovský potenciál, ale zpracování drhlo a finančně to také nebyla žádná velká hitparáda. Jolie se i díky Laře etablovala mezi hollywoodskou smetánkou a projekty si mohla začít vybírat. Není tedy divu, že od problematické série utekla a začala se věnovat perspektivnějším projektům.

Lara Croft prožila filmový comeback v roce 2018, kdy se vrátila v kůži Alicie Vikander a nutno podotknou, že návrat to byl nadmíru povedený, ačkoliv ohlasy nebyly bůhvíproč pouze pochvalné. Finančně se ovšem zadařilo, takže v roce 2021 by snad měl dorazit sequel a třeba to Vikander dotáhne i k završení celé trilogie.

Dole v galerii můžete zavzpomínat, jak to Jolie v roli slušelo.

Zdroj: ScreenRant

Foto: Paramount Pictures

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

21.07.2003 | USA, Velká Británie, Německo, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 12

Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu Proč Angelina Jolie nikdy nenatočila Tomb Raider 3 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest