Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa

Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Simon Gruber ze Smrtonosné pasti 3 se transformuje v Nevilla Chamberlaina.

Mnichovská dohoda z roku 1938 bude mít pro Čechy vždy poněkud hořkou příchuť zrady a odvržení, i když minimálně části historické obce přijdou tyto termíny přehnané. V kontextu rodící se dohody se bude odehrávat příběh špionážního thrilleru Mnichov (Munich), v němž do města, které má být nadcházejícími událostmi navěky proslaveno v dobrém i zlém, přilétá přes Kanál britský ministerský předseda Chamberlain a vlakem z Berlína přijíždí říšský kancléř Hitler. Mají rozhodnout o dalším osudu Evropy. Ovšem v Mnichově se mají setkat i jiní muži - dávní přátelé z dob oxfordských studií. Jeden je Chamberlainovým sekretářem, druhý německým diplomatem a členem protihitlerovského spiknutí. Sázky jsou vysoko a zbývá jediná otázka: koho zradit? Přátele? Rodinu? Vlast? Vlastní svědomí?

Film vychází ze stejnojmenné knihy Roberta Harrise a scénář má na svědomí Ben Power. Na režijní sesli usedne Christian Schwochow, přičemž produkční práce by měly být v plném proudu. Točí se v Německu a posléze by se vše mělo přesunout do Velké Británie. V hlavních rolích se objeví Jeremy Irons, George MacKay, Jannis Niewhöhner, Sandra Hüller, Liv Lisa Fries, August Diehl a Erin Doherty. Nestárnoucí Irons si přirozeně střihne státníka Nevilla Chamberlaina. Projekt má pod palcem Netflix a premiéra se očekává někdy v roce 2021.

Zdroj: CS

Foto: 20th Century Fox (ilustrační, Assassin’s Creed)

Galerie: 6

Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu Mnichov: Chystá se mezinárodní thriller o událostech, které zpečetily osud Československa | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest