Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa

Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu
Vertigo Releasing
Zobrazit dalších 8 obrázků
Ještě před Erin Brockovich čelil obdobným hrůzám jistý William Eugene Smith, který odkrýval krutou pravdu v Japonsku.

Johnny Depp momentálně řeší soudní při s ex-manželkou Amber Heard a kromě toho by měl být na place Fantastických zvířat 3. Letos výjimečně nepotěšil své věrné fanoušky žádný počinem, i když to není tak úplně pravda. Na prestižním festivalu Berlinale v únoru letošního roku se představil ve snímku Minamata, v němž si střihnul roli slavného fotografa W. Eugena Smithe. Tenhle chlapík se proslavil zejména během druhé světové války, kdy fotil pro světoznámý časopis Life. Životem se však protloukal nelehko, když se dostal dokonce do bodu, kdy reálně uvažoval o sebevraždě. Zrovna v tom období se za ním vypravili aktivisté, kteří jej ukecali k cestě na sever Japonska, aby zvěčnil a zmedializoval utrpení nebohých obyvatel města Minamata. Jejich zdraví dostávalo zabrat, neboť oblast byla zasažena průmyslovým znečištění z chemické továrny.

Snímek natočil režisér Andrew Levitas (Moje Zoe) podle scénáře Davida Kesslera. Deppa doplňují povětšinou japonští herci včetně Hirojukiho Sanady, jehož si možná pamatujete z historického eposu Poslední samuraj. Klíčovou aktivistku Aileen Smith, jež přiměla životem unaveného fotografa, aby odcestoval vstříc drsnému příběhu, si střihla japonsko-francouzská herečka Minami. Jen pro zajímavost, Aileen a Eugene se o něco později vzali. Neméně důležité role se zhostil i britský herec Bill Nighy, jenž ztvárnil redaktora časopisu Life Boba Hayese. Ten se snažil Smithe opakovaně motivovat, když na něj občas ječel a jindy mu zas lichotil v naději, že mu zručný válečný fotograf přihraje ještě nějaký ten chytlavý snímek na titulní stranu.

Netřeba chodit kolem horké kaše... vyplatilo se! Smith poslal do redakce fotku nazvanou Tomoko Uemura ve své koupeně (Tomoko Uemura in Her Bath), na níž matka koupe své znetvořené a zdeformované dítě. Krásná a zároveň bolestivě krutá fotografie vyšla v časopise Life v roce 1972 a dodnes patří do výkladní skříně dějin fotožurnalistiky.

Premiéra historického dramatu Minamata nebyla doposavad určena, leč databáze IMDb uvádí, že kupříkladu ve Velké Británii by měl snímek vstoupit do distribuce 12. února 2021. Těšíme se.

Foto: Vertigo Releasing

Galerie: 9

Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu Minamata: Johnny Depp je k nepoznání v roli slavného válečného fotografa | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest