Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené

Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu
Colin Trevorrow / Instagram
Zobrazit dalších 7 obrázků
Třetí díl nové dinosauří trilogie se pomalu a jistě dere na svět. Hrdinům z původního Jurského parku to na posledních fotkách pořád sekne.

Dinosauří blockbuster Jurský svět: Nadvláda má dotočeno. Oznámil to režisér Colin Trevorrow. Přípravné práce začaly před 18 měsíci, dle oficiálních informací natáčení stálo 165 milionů dolarů a o mnoho milionů jej prodražila bezpečnostní opatření zavedená kvůli pandemii COVIDu 19. V hlavních rolích v šestém snímku ságy vystupovali Chris Pratt a Bryce Dallas Hoaward, tedy hvězdy nové trilogie, stejně jako Sam Neil, Laura Dern a Jeff Goldblum, přední tváře původní trilogie Jurského parku. Doplňují je úplní nováčci, přičemž jmenovitě Mamoudou Athie a DeWanda Wise by se podle serveru Deadline měli stát tvářemi jurské série v budoucnosti.

Jurský svět: Nadvláda (Jurassic World: Dominion) se nerodil v době koronavirové pandemie zrovna lehce, když zhruba před měsícem se produkce znovu minimálně na dva týdny zastavila kvůli pozitivním testům uvnitř štábu. Oznámil to tehdy na sociální síti Twitter sám režisér Colin Trevorrow. Vzhledem ke komplikovanému natáčení nepřekvapila nedávná zpráva, že premiéra snímku byla odložena o celý rok na červen 2022. Nedá se prostě nic dělat, bezpečnostní a hygienické protokoly hovoří jasně a různá omezení měla (a budou mít) značný vliv na rychlost natáčení a postprodukce (to nemluvíme o kynoucím rozpočtu).

K úplně prvnímu vynuceném přerušení produkčních prací Trevorrow kdysi poznamenal, že pauza filmu paradoxně dost možná i pomohla. Za první čtyři natáčecí týdny prý nashromáždil štáb dostatek materiálu, který bylo posléze možno upravovat. Následně, když koronavirová krize poprvé zastavila kamery, mohli se tvůrci vrhnout na zvláštní efekty a zapracovat na některých nových elementech. Uvidíme, jak se nakonec komplikovaná produkce podepíše na výsledné kvalitě.

Dole v galerii galerii si můžete prohlédnout fotky z natáčení, o které se na sociálních sítích podělili tvůrci. Níže jsou fotky, které ze zákulisí uniky.

Jurský svět 3 režíruje Colin Trevorrow, scénář společně s ním sepsala Emily Carmichael. V hlavních rolích se vrátí Chris Pratt a Bryce Dallas Howard. Doplní je Sam Neill, Jeff Goldblum a Laura Dern z původní trilogie. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 9. června 2022.

Zdroje: Deadline, Universal, Colin Trevorrow

Galerie: 8

Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu Jurský svět: Nadvláda: Velké vyvrcholení jurské série je dotočené | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest