Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film

Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 9 obrázků
Ikonický režisér po šesti letech přišel s novým filmem a podle všeho vytvořil umělecké dílo a skutečný technický skvost.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Ačkoliv byl letošní rok z filmového hlediska kvůli koronavirové pandemii nebývale chudý, stále dokáže nabídnout velice nadějné projekty. A mezi filmovými nadšenci je málokterý snímek vyhlíženější než Mank - historické drama, které po šesti letech přináší návrat legendárního Davida Finchera. Na světlo světa se podívaly již dva trailery, které v některých z nás možná nevyvolávaly největší nadšení, snímek však již mohli vidět zámořští kritici, přičemž z jejich reakcí se dá vyvodit pouze jedna věc - zřejmě před námi stojí skutečný majstrštyk.

Američtí kritici se obecně shodují hned na několika věcech. Jednou z nich je to, že je snímek splněným snem cinefilů. Mank je podle všeho obrovským technickým úspěchem, který se může chlubit skutečně vytříbenou audiovizuální stránkou. Nemalou chválu si odnáší kamera, kostýmy, výprava, zvuk i hudba. Díky nim snímek údajně skutečně působí jako by byl natáčený na přelomu 30. a 40. let minulého století.

Pozornost si dále zaslouží i herecké obsazení, které je prý se vším všudy perfektně obsazené a jednotliví aktéři podávají skvostné výkony. Vyzdvihování jsou především Gary Oldman a Amanda Seyfried. Tu a tam se však objeví i negativnější názory, podle kterých technické stránce filmu lehce ustupuje samotný příběh. Tyto reakce jsou však relativně ojedinělé a ostatní kritici si na děj nestěžují (i když ho rovněž ve velkém nevyzdvihují).

Rovněž se již začaly objevovat první názory, které Manka proklamují jako jednoho z předních závodníků nacházejícího oscarového klání. Velké šance má především údajně samotný Fincher, který na svém nejnovějším kousku jednak očividně odvedl výbornou práci a především mu pak zlatá soška již dlouhou dobu notoricky uniká. V roce 2011 způsobilo velkou kontroverzi, když ocenění nezískal za svou Sociální síť, Akademie by mu ji tedy tentokrát částečně mohla dát jako jakousi náhradu za dekádu starou “křivdu”.

Velkou šanci alespoň na nominace má pak film v hereckých a především technických kategoriích. Celkově to vypadá, že by Netflix mohl na Cenách Akademie v letošní slabší konkurenci slavit grandiozní úspěch. Mank totiž zdaleka není jeho jediné želízko v ohni. Oscarové naděje kolují mimo jiné i kolem snímků Chicagský tribunál, Bratrstvo pěti nebo Ma Rainey – matka blues. Streamovací gigant má tudíž tentokrát zatím největší šanci získat i nejvyšší ocenění za nejlepší film. A právě Mank je na něj alespoň v tuto chvíli žhavým kandidátem.

Některé reakce kritiků si můžete přečíst dále. Na závěr si můžete připomenout nedávný trailer.

Zdroje: Variety, Deadline

Další kapitola »

Galerie: 10

Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu Mank: Podle prvních reakcí natočil David Fincher další výjimečný film | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest